Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 13:29

Nehoda nákladního a osobního vozidla v Klatovech

Na silnici 27 v obci Klatovy došlo k dopravní nehodě nákladního a osobního vozidla. Vozidla jsou mimo komunikaci. Na místě HZS, RZS a PČR.

Mouřenecké léto startuje. Vystoupí Hradišťan i Hutka

03.07.2016 9:24

Koncerty Hradišťanu a Jaroslava Hutky budou letošními vrcholy Mouřeneckého léta. Tradiční akce v kostelíku sv. Mořice u Annína nabídne celkem 25 pořadů. 

letní_Mouřenec

Součástí cyklu budou pořady pro dospělé i děti.  Zájemci se mohou na Mouřenec vydat i na každodenní komentované prohlídky. "Letošní program je každopádně - jak já říkám – našťouchaný. Je to zatím nejbohatší program, který jsme připravili,“ říká Lukáš Milota z nově vzniklého spolku Přátelé Mouřence.

Významnou součástí letního programu na Mouřenci budou koncerty. "V pondělí 1. srpna na Mouřenec zavítá vynikající soubor Hradišťan s Jiřím Pavlicou a  14. srpna pak písničkář Jaroslav Hutka. Na konci prázdnin 28. srpna vystoupí plzeňský soubor Touch of Gospel,“ láká na jména některých interpretů Lukáš Milota.

Mouřenecké léto  nabídne přednášky. O vzácných freskách v kostele bude vyprávět historik umění Jan Royt (21.8.), o barokní kostnici archeolog Martin Čechura (22.7.), o vztahu sklářů k Mouřenci historička Jitka Lněničková (7.8.) a o duchovní tváři Karla IV. historik Jan Lhoták (31.7.).

Mouřenec přivítá také řadu hostů. Lidé se mohou těšit na Šumaváky Emila Kintzla (20.8.) nebo Marii Malou (27.8.), Přemysla Čecha (10.7.) i na stavitele šumavských kaplí  nebo představitele místních spolků.

Kostelík se zapojí také do obnovené Sklářské Annenské pouti v Anníně (24.7.), Dnů evropského dědictví (3.-10. 9.) nebo hudebního cyklu Šumavské triduum (26.8. a 1.10.). Během léta pozve Mouřenec také na dvě vernisáže. "Už 16. července otevřeme Galerii Zeď/Mauer 1887. Hřbitovní zeď ozdobí dětské obrázky namalované při dětském dnu. Na počátku srpna (7.8.) otevřeme prodejní Minigalerii šumavské podmalby na schodišti u sakristie,“ říká další pořadatelka Helena Pekárková.

Od začátku července do konce srpna mohou lidé přicházet také na komentované prohlídky kostela, kostnice a malého muzea Paměť Mouřence.

Podrobnosti o programu na Mouřenci najdou zájemci zde.

FOTO: Přátelé Mouřence

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství