Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Parkoviště v Plzni na Rychtářce je plné jen při zápasech Viktorky

12.03.2013 12:57

Přilákat řidiče do tohoto obrovského parkovacího domu není zrovna snadnou záležitostí. Pomoci má i levnější předplatné nebo stránky v angličtině. Jak je Rychtářka využívaná, zjišťoval QAP.CZ.....

SDC16884
SDC16894SDC16883SDC16884SDC16889SDC16892

To, že v Plzni slouží už téměř dva roky parkovací dům Rychtářka, není žádná novinka. Už jen kolem samotné výstavby se vedly stovky diskusí. Nicméně nově můžete využívat slevy pro předplatitele. Provozovatelé totiž stále pracují na tom, aby se zvedla atraktivita tohoto obřího parkovacího domu, kde vyjde hodina stání na 10 korun, 12 hodinové parkování na 60 korun a stát tu můžete třeba i celou noc....Jak je Rychtářka využívaná Plzeňany a turisty, zjišťoval QAP.CZ. 

,,Určitě je to dobrý způsob, kam dát auto. Já tu teda parkuju vždycky, aby mi auto někdo neukradl. Hlavně, když vyrazíme s rodinou do města a nevíme, kdy se vrátíme. Ale třeba moje žena má z podobných parkovišť hrůzu, že by to technicky nezvládla. A prý si pořád vybavuje ty vraždy v parkovacích domech z amerických filmů, ale já vím, že je to jen výmluva," vypráví se smíchem mladý muž a majitel luxusního vozu, kterého jsme zastihli vyjíždět z Rychtářky. Ovšem jeho žena není zřejmě jediná, kdo raději postaví své auto za 30 korun na klasické parkovací místo. I proto dělá provozující společnost Parking Plzeň všechno možné, aby nové řidiče přilákala.

,,Pravdou je, že se počítalo s tím, že zhruba jedna třetina parkujících řidičů, budou předplatitelé, což se tedy nevyplnilo. Zatím je to zhruba jedna desetina, právě proto je teď předplatné pro dlouhodobější stání od roku 2013 levnější. Přesná čísla, jestli předplatitelů od ledna přibylo, ale zatím nemáme k dispozici. Ale cílem slevy je samozřejmě navýšit akraktivitu pro dlouhodobější parkování," prozradil QAPu analytik provozující společnosti Parking Plzeň Pavel Netolický s tím, že Rychtářka má kapacitu 447 a je vlastně nejbezpečnější placené stání v centru Plzně. 

A jestli je v tomto parkovacím domě někdy plno? ,,Jedině, když je fotbal, to jsou naše kapacity dokonce vyčerpané, parkují tady i VIP hosté z Viktorky. Ještě bývá dobrá obsazenost při akcích pivovaru, ale jinak tu parkuje ve špičce odhadem 150 až 160 aut," doplňuje Pavel Netolický. Snahy přilákat další řidiče nekončí ani do budoucna. ,,Teď jsme také rozjeli stránky v angličtině, což uvítají turisté právě třeba při sportovních akcích," doplňuje novinky analytik provozující společnosti.  Dokonce se můžete podívat i na video, jak na Rychtářce správně parkovat. 

FOTO:QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství