Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská MHD bude mít nové trolejbusy

15.07.2016 9:03

V Plzni budou pasažéry vozit nové nízkopodlažní trolejbusy s řadou moderních technických vychytávek. Plzeňské městské dopravní podniky získají nové vozy od Škoda Electric.

Trolejbus 27 Tr (2)

Nové trolejbusy jsou vybaveny řadou moderních prvků používaných v současné městské veřejné dopravě. Jsou plně nízkopodlažní, mají sofistikovaný informační a odbavovací systém a také pomocný bateriový pohon umožňující plnohodnotnou jízdu vozu mimo trakční vedení. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí hydraulického naklonění vozidla, tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Pohodlí při jízdě zlepšuje také výkonný systém vytápění a nechybí ani vyklápěcí plošina pro vozíčkáře.

 „Nová vozidla jsou prvními vozy, které budou mít v Plzni bateriový pomocný pohon,“ říká obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

V první fázi bude dodáno sedm nízkopodlažních dvanáctimetrových trolejbusů typu Škoda 26Tr za zhruba osmdesát milionů korun. V západočeské metropoli v současnosti jezdí kloubové vozy Škoda 25 a 27Tr a také standardní dvanáctimetrové trolejbusy Škoda 24 a 26Tr. Nová dodávka trolejbusů navazuje na předchozí kontrakty pro Plzeň. Ve městě jezdí nyní více než osmdesát vozidel, které byly vyrobeny v plzeňské společnosti.

Foto: Škoda Transportation

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT