Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se rozsvítil vánoční strom, náměstí praskalo ve švech

27.11.2011 19:40

První adventní neděli 27. listopadu se na náměstí Republiky rozsvítil vánoční strom. Tentokrát vše klaplo a tisíce Plzeňanů si užily tuto slavnostní chvíli bez čekání.

rozsviceni stromečku Plzeň (35)
rozsviceni stromečku Plzeň (3)rozsviceni stromečku Plzeň (4)rozsviceni stromečku Plzeň (5)rozsviceni stromečku Plzeň (6)rozsviceni stromečku Plzeň (12)rozsviceni stromečku Plzeň (14)rozsviceni stromečku Plzeň (15)rozsviceni stromečku Plzeň (16)rozsviceni stromečku Plzeň (20)rozsviceni stromečku Plzeň (22)rozsviceni stromečku Plzeň (23)rozsviceni stromečku Plzeň (24)rozsviceni stromečku Plzeň (25)rozsviceni stromečku Plzeň (26)rozsviceni stromečku Plzeň (27)rozsviceni stromečku Plzeň (28)rozsviceni stromečku Plzeň (29)rozsviceni stromečku Plzeň (30)rozsviceni stromečku Plzeň (31)rozsviceni stromečku Plzeň (32)rozsviceni stromečku Plzeň (33)rozsviceni stromečku Plzeň (34)rozsviceni stromečku Plzeň (35)rozsviceni stromečku Plzeň (37)rozsviceni stromečku Plzeň (39)rozsviceni stromečku Plzeň (40)rozsviceni stromečku Plzeň (41)rozsviceni stromečku Plzeň 50

V neděli 27. listopadu v 18 hodin se rozsvítil vánoční stromeček na náměstí Republiky v Plzni. Elektřina tentokrát fungovala, a tak se vše obešlo bez komplikací. Slavnostní chvíli na plzeňském náměstí si užily tisíce Plzeňanů.

Zaparkovat nebylo kde, ulice k náměstí byly plné proudících lidí a náměstí zaplněné. Tak to vypadalo první adventní neděli 27. listopadu krátce před osmnáctou hodinou v centru Plzně. "Neměli jsme, kde zaparkovat. Stihli jsme akorát přijít na náměstí, když odpočítávali tři, dva, jedna," usmívá se paní Lenka z Plzně.

Čtrnáctimetrovou jedli rozsvítil primátor města Plzně Martin Baxa s plzeňským biskupem Františkem Radkovským. "Tentokrát se rozsvítí, rozsvítí, rozsvítí," opakoval třikrát do mikrofonu primátor Baxa a ujišťoval plné náměstí i sebe, že trapná situace z loňska se nebude opakovat. To se totiž stromek rozsvítil až po téměř třičtvrtě hodině, protože nebyl zajištěn dostatečný elektrický proud.

V letošním roce ale vše klaplo. Dokonce se vánoční jedle rozsvítila postupně, takže si lidé užívali tuto chvíli ještě déle než obvykle. "Krásný, krásný, krásný," to se ozvývalo z úst návštěvníků náměstí při otázce, jaký je letos vánoční strom. Město ho ozdobilo novými ozdobami. "Díky využití LED technologie bude možné na stromu regulovat intenzitu osvětlení v několika sekcích," upřesňuje mluvčí magistrátu Zdeňka Kubalová.

Rozsvícený stromek bude zdobit plzeňské náměstí Republiky po celý prosinec. Do 23. prosince tu můžete zároveň navštívit Vánoční trhy. Program trhů najdete zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT