Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Plzně míří tuningový sraz. Policie připravuje bezpečnostní opatření

08.03.2024 10:00

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravuje na sobotu 9. března 2024 bezpečnostní opatření v souvislosti se srazem tuningových vozidel, který by se měl právě v tento den uskutečnit na území města Plzně nebo v jeho okolí.

policie_ilustrační_1022_QAP

Do Plzně míří skupina Prague-Brikule, která se nechvalně proslavila nedávným driftováním v centru Jičína. Na svém Instagramu zveřejnila akci s datem 9. března a dovětkem, že čas a místo bude upřesněno v den srazu.

V Jičíně nadělala skupina Prague-Brikule paseku. Tomu chce město Plzeň předejít. Policie proto chystá rozsáhlá bezpečnostní opatření.

„S ohledem na to, aby byl zajištěn veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost silničního provozu, stejně tak abychom mohli předcházet, vyhledávat a následně řešit možné případy protiprávního jednání, budou do bezpečnostního opatření zapojeni jak policisté ze služby pořádkové policie – mj. včetně speciální pořádkové jednotky, tak ze služby dopravní policie a také policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování,“ informovala Pavla Burešová, mluvčí policie.

S plzeňskou policií spolupracují i ředitelství ze sousedních krajů. „Jelikož se účastníci této akce budou na místo konání tuningového srazu dostavovat i z jiných krajů, a poté se budou z Plzeňského kraje rozjíždět zpět, spolupracujeme na tomto bezpečnostním opatření i s kolegy z jiných krajských policejních ředitelství,“ vysvětlila mluvčí policie s tím, že v rámci města Plzně budou také na opatření spolupracovat strážníci Městské policie Plzeň a Magistrát města Plzně.

„V den konání této akce budeme dohlížet na příjezd účastníků, na průběh samotného srazu i následný odjezd vozidel s tím, že veškeré dění budeme nejenom důsledně monitorovat, ale i zaznamenávat a zjištěná protiprávní jednání budeme řešit v souladu se zákonem,“ upozorňuje Pavla Burešová.

Cílem policie je zajistit bezpečnost. „Cílem tohoto bezpečnostního opatření není neumožnit příznivcům tuningových vozidel jejich setkání, nýbrž zajistit bezpečnost a veřejný pořádek tak, aby nezúčastněná veřejnost nebyla pořádáním srazu tuningových vozidel ohrožena a aby případná zjištěná protiprávní jednání, která jsou v gesci policie, byla náležitě řešena a postihována,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT