Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice v kraji obsadily policejní hlídky! Kontrolami prošla víc jak tisícovka řidičů

09.06.2015 7:03

Na silnicích v kraji proběhla několikadenní dopravně bezpečnostní akce. Kontrolami prošlo zhruba dvanáct stovek řidičů a padly pokuty za šedesát tisíc. Několik řidičů bylo pod vlivem alkoholu nebo drog.

ilustrační foto_QAP foto (21)

Policejní hlídky byly v posledních dnech na silnicích v kraji k vidění mnohem víc než obvykle. Na území Plzeňského kraje totiž probíhala dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili především na dechové zkoušky a testy na drogy. Kontrolami prošla víc jak tisícovka šoférů.

Dopravně bezpečnostní akce probíhala na silnicích v kraji celkem tři dny, až do nedělního večera. Policisté se během kontrol zaměřili hlavně na alkohol a drogy. "Akce se zúčastnili i policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje ze služby dopravní policie, ale i pořádkové policie. Policisté se zaměřili zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči, ale dohlíželi samozřejmě na dodržování všech pravidel zákona o provozu na pozemních komunikacích. Rovněž pátrali po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech," potvrdila mluvčí policie Ivana Jelínková.

Kontrolami prošlo bezmála 12 stovek řidičů. Ve dvou stovkách případů pak policisté řešili přestupky. "Z tohoto počtu 37 motoristů překročilo rychlost, 24 motoristů nepoužilo bezpečnostní pás, u 44 vozidel nevyhovoval technický stav a jeden řidič neměl na voze dálniční známku. Strážci zákona uložili celkem 185 blokových pokut v celkovém součtu téměř šedesát tisíc korun," dodává policejní mluvčí.

Během kontrol uvízlo v síti i několik řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog...

Hned několikrát také testery ukázaly pozitivní hodnoty na alkohol. Jeden řidič byl pak pod vlivem drog. "Šest motoristů usedlo za volant přesto, že před jízdou požili alkoholické nápoje. Jeden řidič řídil svůj vůz pod vlivem jiných návykových látek. V souvislosti s požitím alkoholických nápojů před jízdou policisté zjistili dva pachatele trestné činnosti. V šetření těchto případů pokračují strážci zákona i nadál," uzavírá mluvčí Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje s tím, že obdobné kontroly budou pokračovat.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství