Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

22.05.2024 20:15

Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov

Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním

Přestavba mostů na Rokycanské startuje! První omezení začnou po víkendu

06.06.2015 9:52

Rozsáhlá přestavba mostů v Plzni na Rokycanské odstartuje už po víkendu. Řidič by se tak v rámci dlouhé stavby měli připravit na první omezení. Demolice prvního z mostů začne za dva týdny.

Zahájení Mosty Letná_QAP_foto (10)

Dlouho avizovaná přestavba mostů na Rokycanské v Plzni odstartuje už po víkendu a řidiči by se měli připravit na první omezení. V rámci stavby začne po víkendu takzvaná nultá etapa. Plné omezení, které následně potrvá několik měsíců, začne za zhruba dva týdny.

Oficiálního zahájení se stavba s názvem "Mosty Letná" dočkala už v květnu. Teď ale dojde na první skutečně omezení, které se dotkne dopravy v oblasti. "V pondělí 8. června začíná nultá etapa stavby na silnici I. třídy I/26 – Rokycanská v Plzni, související s rekonstrukcí mostů přes řeku Úslavu. Kvůli tomu bude v místě omezen provoz, sveden v obou směrech vždy do jednoho jízdního pruhu, a to ve směru jízdy do pravého jízdního pruhu. V rámci této nulté etapy bude realizována dočasná stavba komunikace pro možnost převedení automobilové dopravy přes středový travnatý pás do části vozovky ve směru z Prahy do centra Plzně," informovala mluvčí města Eva Barborková.

První fáze, při které začne demolice, odstartuje za zhruba dva týdny...

Nultá etapa, během níž se bude budovat dočasná komunikace pro převedení dopravy přes střední pás do části vozovky ve směru z Prahy do centra Plzně, potrvá zhruba dva týdny. První fáze, kdy už bude omezení plné a bude provoz svedený na most ve směru jízdy od Prahy, začne 19. června.

"První budeme bourat ten most směrem na Prahu, bude se jezdit po mostě směrem od Prahy, na kterém budou čtyři jízdní pruhy. Budou redukované na menší šířku na úkor stávajícího chodníku. Na začátku června se budou dělat přípravné práce, ty stávající zelené pruhy se budou rozebírat a upravovat. Bude se muset udělat přejezdový pás a upravit trolejové vedení pro trolejbusy, které jezdí od hřbitova a ke hřbitovu," vysvětlil Miroslav Blabol, vedoucí úseku výstavby ŘSD Plzeň.

První fáze stavby by měla skončit na začátku listopadu. Na jaře příštího roku pak dojde na druhý most ve směru jízdy od Prahy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT