Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci bojují s opilci! Dechová zkouška ukázala skoro 4 promile alkoholu

25.10.2022 17:36

Někteří vypili tolik alkoholu, že se ani nedokázali udržet na vlastních nohou. Řešení je pak jediné - vystřízlivění na protialkoholní záchytné stanici.

ilustrační foto_QAP foto

V pondělí večer řešili strážníci městské policie v centru města dva případy, kdy lidé nezvládli množství vypitého alkoholu.

Krátce před půl devátou oznámil volající na linku 156 skupinku osob v Tylově ulici, která v opilosti svým jednáním narušuje veřejný pořádek. "Z místa, kde se partička s nepořádkem kolem sebe „uvelebila“, ji strážníci vykázali a přiměli ji k úklidu. Až na jednoho z nich, ten se kvůli své opilosti nedokázal ani postavit na vlastní nohy. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu u něj při dechové zkoušce vykázal hodnotu 3,41 promile," uvedla mluvčí plzeňských strážníků s tím, že 26letý muž nebyl schopen kontrolovat své jednání a tím ohrožoval svůj život a zdraví. Proto se strážníci rozhodli o jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice.

Necelou půlhodinu nato zastavila hlídka městské policie v Plzni na Klatovské třídě u muže, který seděl před vchodem do místní prodejny. "Strážníci chtěli zjistit, zda je zdravotně v pořádku. Už při prvním kontaktu jim bylo jasné, že je ale silně opilý. Následná dechová zkouška ukázala, že mu v organismu kolují bezmála čtyři promile alkoholu. 41letý muž se kvůli opilosti neudržel na nohou, proto byl převezen na záchytku k vystřízlivění," doplnila mluvčí Městské policie Plzeň.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT