QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Motorkář na Klatovsku odmítl po nehodě dechovou zkoušku - FOTKY

04.09.2020 9:04

Na Klatovsku mezi obcemi Dolany a Malechov havaroval motocyklista a skončil v příkopu. Odmítl se ale podrobit dechové zkoušce a tvrdil, že motocykl tlačil. Při nehodě utrpěl zranění. 

motorka dolany1
motorka dolanymotorka dolany1motorka dolany2

Ve čtvrtek 3. září  v 19:05 hodin řídil osmatřicetiletý muž z Klatov motocykl tovární značky Honda po silnici III. třídy č. 1841 mezi obcemi Dolany a Malechov.

"Při průjezdu pravotočivou zatáčkou asi sto metrů před obcí Malechov nepřizpůsobil rychlost jízdy, vyjel vlevo mimo komunikaci do silničního příkopu a narazil do betonového můstku," sdělila mluvčí policie Dagmar Brožová a dodala, že motorkář při nehodě utrpěl zranění.

Na místo bylo proto přivoláno vozidlo rychlé lékařské pomoci a také letecká záchranná služba.

Zranění nakonec nebylo tak závažné. Po vyhodnocení aktuálního zdravotního stavu zraněného bylo rozhodnuto, že bude do nemocnice převezen pozemní cestou. Ačkoliv to zdravotní stav motocyklisty dovoloval, odmítl se podrobit jak dechové zkoušce, tak i odběru krve. Policistům celou dobu uváděl, že motocykl pouze tlačil. "Motor motocyklu však vykazoval vysokou teplotu a motocykl měl zařazen vyšší rychlostní stupeň. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech," dodává Dagmar Brožová.

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24