Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehody zkomplikovaly provoz v celém regionu!

10.03.2014 9:30     10.03.2014 9:56

Doslova série nehod se v pondělí ráno řešila na silnicích v celém kraji. Bouralo se v Plzni, na jižním i severním Plzeňsku a stejně tak na Rokycansku. Pondělí patří obecně ke dnům s největším počtem nehod!

Přímo série nehod zkomplikovala v pondělí provoz na silnicích v celém Plzeňském kraji. I když naštěstí přo žádné z nich nedošlo ke zranění, v mnoha případech nadělaly nehody velké problémy pro projíždějícíc šoféry. Pondělí i z pohledu policejních statistik patří k nejkritičtějším dnům.

Nejvíc nehod se řešilo na Plzeňsku, kde policisté museli vyjíždět do Nýřan, Blovic, Plas a nehody se odehrály také přímo v Plzni. Naštěstí žádná z nich nebyla tragická. Největší komplikace nejspíš nadělala nehoda v Nýřanech v Benešově ulici, kde se srazila hned tři osobní auta u obchodního domu Billa a opět v ní sehrál roli alkohol. Na místě navíc z havarovaných vozů unikly provozní kapaliny, které se budou muset odklidit. "Nehoda se obešla bez zranění, ale dechová zkouška na alkohol byla u jednoho z řidičů pozitivní," potrvdil QAPu mluvčí policie Jan Koželuh.

Nehoda se odehrála i v Blovicích na Masarykově náměstí, v Plasích v Manětínské ulici, kde se srazila dodávka s nákladním autem a nehoda byla hlášené také od Mirošova na Rokycansku.

K bouračkám museli vyjíždět i policisté v Plzni. V Křimicích u sídla pošty dokonce nákladní narazilo do svodidel a skončilo v příkopu. Srážku kvůkli nedání přednosti v jízdě vyjížděli řešit policisté také na Slovany na křžovatku Jetelové a Zahradní ulice.

Pondělí je v Plzni v počtu nehod dnem číslo jedna!

Zatímco v celokrajských statistikách dopravních nehod se dá říct, že pondělí až tak vytížené pro dopravní policisty není a nejvíc nehod se souhrnně řeší v neděli, v rámci Plzně je právě pondělí dnem číslo jedna pokud jde o počty bouraček. Dokládají to i statistiky roku 2013. "Nejvíce nehod se odehrálo během pondělků, celkem jich bylo v roce 2013 celkem 187, nejméně pak o nedělích, to se řešilo 92 nehod," říká mluvčí policie Hana Štefflová.

Ve větší míře už se bouralo také o víkendu. To se při nehodách zranilo celkem sedm lidí a pět řidičů bylo dokoncepod vlivem alkoholu. Podrobnosti čtěte v článku Opilí řidiči o víkendu obsadili silnice! U pěti nehod sehrál roli alkohol .

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství