Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dnes je Český den proti rakovině 2024. Nově mohou dárci přispět bezhotovostně

15.05.2024 8:50

Český den proti rakovině je nejstarší sbírkou v České republice. Pravidelně se koná již od roku 1996. Žluté kytičky si můžete dnes pořídit od dobrovolníků snad na každém rohu.

český den rakoviny Plzeň_ilustrační Milan Svoboda

Ve středu 15. května probíhá Český den proti rakovině. V ulicích měst chodí dobrovolníci ve žlutých tričkách, u kterých si za drobný poplatek můžete pořídit symbol sbírky - žlutou kytičku. Koupí kvítku přispějete na dobrou věc.

Barva stužek kytiček pro letošní rok je tmavě růžová. Příspěvek na kytičku je dobrovolný, minimálně však 20 Kč.

Novinkou letošního roku je umožnění dárcům přispět bezhotovostně, a to prostřednictvím QR kódu, který je umístěn na každém pokladním vaku.

Zájemci o kytičky si také mohou stáhnout aplikaci Den proti rakovině, kde najdou nejbližšího dobrovolníka s kytičkami.

Cílem této sbírky je přinést veřejnosti informace o prevenci rakoviny. Při letošní sbírce obdrží dárce od dobrovolníka kromě kytičky s růžovou stužkou i letáček o prevenci. Tématy letošní sbírky jsou prevence rakoviny prsu a screeningové programy.

Nezisková organizace Liga proti rakovině Praha z.s. z prodeje kvítků měsíčku lékařského získává finanční prostředky na boj proti rakovině – na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center.

Přispět můžete i dárcovskou SMS nebo na sbírkový účet Českého dne proti rakovině.

Více informací ZDE.

Foto Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství