QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci likvidovali výtržníky na stadionu - FOTKY

03.11.2015 12:53

Pořádková jednotka městské policie i bezpečnostní agentura v akci. Tak to vypadalo v úterý dopoledne na stadionu v Plzni Doudlevcích. O drama nebyla nouze...

FOTO_Městská policie Plzeň (1)
FOTO_Městská policie Plzeň (1)FOTO_Městská policie Plzeň (2)FOTO_Městská policie Plzeň (3)

Zimní stadion v plzni Doudlevcích se v úterý dopoledne stal dějištěm dramatického cvičení. Zásah proti rozvášněnému davu fanoušků nacvičovali strážníci spolu s bezpečnostní agenturou. V roli figurantů se ocitli studenti Gymnázia Luďka Pika.

Rozlícený dav, těžkooděnci, psovodi a dramatické okamžiky. Tak to v úterý dopoledne vypadalo na hokejovém stadionu v Plzni. Naštěstí šlo jen o cvičení pořádkové jednotky městské policie. "V prostoru Home Monitoring Arény Plzeň se dnes uskutečnilo cvičení Pořádkové jednotky strážníků Městské policie Plzeň a pracovníků SBS Iva s.r.o. Role chuligánů, kteří simulovali chování rozvášněných fanoušků, si tentokrát vystřihli studenti Gymnázia Luďka Pika a strážníci-čekatelé. Těžkooděnci, včetně psovodů nacvičovali zákrok proti zanícenému davu, doprovod rozvášněného davu fanoušků z prostor stadionu a zákrok proti jednotlivým výtržníkům," popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Obdobná cvičení se plánují poměrně pravidelně. Také tentokrát bylo účelem vyzkoušet si zásahy přímo v reálných podmínkách. "Nácvik byl veden s cílem na začlenění psovodů do činnosti Pořádkové jednotky Městské policie Plzeň na mimořádných opatřeních jako fotbaly, hokeje a další. Účelem cvičení bylo rovněž zneškodnit výtržníky a zároveň si zopakovat správnou taktiku jednání, aby nedocházelo ke zbytečným zraněním osob či škodě na majetku," dodává mluvčí městské policie.

FOTO: Městská policie Plzeň

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24