QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž bez řidičáku srazil v neděli chodce. Teď ho policisté zase chytili za volantem

19.12.2019 12:44

S nenapravitelným pirátem silnic se potýkají policisté v Domažlicích. Muž jezdí bez dokladů a v autě s propadlou technickou kontrolou. Za volant sedl i přesto, že v neděli zavinil dopravní nehodu.

3

Policisté vyjeli v neděli večer k dopravní nehodě na křižovatku Břetislavovy a Vodní ulice v Domažlicích. Devětačtyřicetiletý řidič za volantem Mercedesu při odbočován vlevo do Břetislavovy ulice srazil pětaosmdesátiletého muže. Seniora odvezli záchranáři naštěstí jen s lehkým zraněním do Domažlické nemocnice.

"Šetřením na místě dopravní nehody bylo  zjištěno, že řidič má Městským úřadem Domažlice vyslovenou blokaci řidičského oprávnění a že k jízdě užil vozidlo, které nesplňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem, mělo propadlou technickou kontrolu. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

To, že nemá řidičský průkaz ani auto s platnou technickou kontrolou, muže zřejmě netrápí.  Stejného řidiče totiž policisté chytili opět za volantem už  ve středu 18. prosince odpoledne v Hradské ulici v Domažlicích. "Policisté řidiče zajistili a jízdu bez řidičského oprávnění evidují jako přestupek,“ dodává mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24