QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž srážku s vlakem v Dobřanech nepřežil, omezen byl i provoz na železnici

28.10.2020 18:00     28.10.2020 20:30

Po páté hodině odpolední došlo ve středu 28.října k tragické nehodě na železnici v Dobřanech. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky. Zraněnému muži už nebylo pomoci.

dobřany železnice

Sraženému devětapadesátiletému muži už nebylo pomoci, utrpěl zranění neslučitelná se životem. Na místě zasahovali hasiči z Dobřan, HZS Přeštice, HZS SŽDC Plzeň, ZZS, PČR.

Více informací uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová: "Kriminalisté ÚO Plzeň-venkov prověřují okolnosti střetu osobního vlaku s 59letým mužem v kolejišti. K události došlo dnes krátce před 17 hodinou v těsné blízkosti vlakového nádraží v Dobřanech. Dle prvotních informací vlak vyjížděl z nádraží směrem na Klatovy. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,kterým na místě podlehl. Z důvodu události byl na trati v úseku Dobřany-Klatovy zastaven provoz v obou směrech, z důvodu policejní činnosti se jednalo o dobu nezbytně nutnou k zadokumentování skutečností a okolností události,které jsou předmětem dalšího prověřování. Ve věci byla nařízena soudní pitva. U strojvůdce DZ negativní."

Provoz ve stanici Dobřany byl přerušen.

Vlak R 773 bude v úseku Dobřany - Plzeň hlavní nádraží nahrazen autobusem náhradní dopravy.
Příjezd autobusu do stanice Dobřany se očekává cca v 17:50 hod.

Vlak R 773 je v úseku Plzeň hlavní nádraží - Praha hlavní nádraží odřeknut. Cestující v tomto úseku využijí náhradou vlak Ex 561, který bude zastavovat pro nástup a výstup cestujících ve všech stanicích, jako vlak R 773.

Vlak R 760 je v úseku Plzeň hlavní nádraží - Chlumčany u Dobřan je nahrazen autobusem náhradní dopravy.

Vlak R 754 je v úseku Praha hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží odřeknut. Cestující v tomto úseku využijí náhradou vlak Ex 554, který bude zastavovat pro nástup a výstup cestujících ve všech stanicích, jako vlak R 754.

Foto: Hasiči města Dobřany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24