QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muže z Plzně probudily zprávy o mizejících penězích z jeho účtu

20.01.2022 13:31

Muže z Plzně ráno vzbudily zprávy o mizejících penězích z bankovního účtu. Později zjistil, že přišel o klíče od auta, peníze z účtu a peněženku s finanční hotovostí ve výši 9 000 korun s platebními kartami.

ViewImage.aspx

Zloděj nelenil a v průběhu pondělní noci "navštívil" jednu z přízemních garáží v Rybářské ulici v Plzni. „Jedno ze zaparkovaných osobních vozidel přilákalo zloděje, kterému majitel vozu měl usnadnit přístup do interiéru automobilu a zanechaným cennostem. Ve své Škodovce totiž zapomněl klíče od vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Majitel se o krádeži věcí z automobilu dozvěděl z výpisu potvrzené platby, který mu přišel v sedm hodin dnes ráno na telefon. „Obratem šel sám tuto skutečnost prověřit do garáže, kde se opravdu přesvědčil, že mu zanechané cennosti z vozu zmizely. Jednalo se o samotné klíče od vozidla a peněženku s finanční hotovostí ve výši 9 000 korun a platebními kartami,“ vyjmenovala Veronika Hokrová.

S jednou platební kartou zloděj zrealizoval minimálně 10 plateb za zboží v obchodech po Plzni za necelých 2 500 korun. „Policisté ve věci provádí důkladné prověřování a v současné chvíli mimo jiné pracují na ztotožnění neznámého pachatele majetkové trestné činnosti, po kterém pátrají,“ uzavřela Veronika Hokrová.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24