Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Těžký zásah v náročném terénu! Hasiči se potýkali s obřími lípami - FOTKY

13.07.2016 10:28

S těžkou technikou a velkým nasazením se museli hasiči vypořádat s několika vyvrácenými obřími lípami, které zatarasily řeku nedaleko čističky. Podívejte se na snímky z místa.

4

K řece Mži do Stříbra na Tachovsku museli vyjet v úterý hasiči ze záchranné roty ve Zbirohu i s těžkou technikou. Do řeky se vyvrátily velké lípy, navíc tak "nešikovně", že ohrozily tamní čističku vod.

Do Stříbra zamířili hasiči už v půl osmé ráno. To ovšem ještě netušili, že zásah bude trvat celou řadu hodin. "Kromě hasičů se na místo s technikou dostavili i zástupci Povodí Vltavy a Životního prostředí. Bal stromů se vyvrátil nedaleko čističky odpadních vod. V případě povodní by hrozilo její zaplavení, proto se musely stromy ze řeky neodkladně odstranit," potvrdila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Zásah komplikovala nejen rozloha vyvráceného balu stromů, ale také extrémně špatný terén. "Hasiči zasahovali z obou břehů. V první řadě hasiči oddělili baly od kmenů. Následně na straně vývratu ustavili těžký terénní nákladní automobil, pomocí kterého tyto baly zajistili proti pohybu. Přes řeku pak pomocí traktoru Povodí Vltavy a vyprošťovacího automobilu hasiči postupně vytahovali jednotlivé kmeny a nakonec i kořenový bal pomocí navijáků," popisuje mluvčí krajských hasičů.

Zásah ve Stříbře trval až do pozdních odpoledních hodin.

FOTO: HZSPK, Městský úřad Stříbro

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství