Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podvodní "měniči" peněz opět v akci! Policie varuje obchodníky

21.10.2015 10:23

V regionu se opět objevili podvodníci, kteří při nákupu zboží nebo výměnách peněz zmatou obsluhu a oberou ji o peníze. Má se jednat o dva muže a ženu. Policie zveřejnila jejich popis!

FOTO_QAP_CZ (15)

Aktuálně případ podvodníků řeší policisté v Rokycanech. na ně se obrátila prodavačka jednoho z obchodů s tím, že ji trojice podvodníků snědší pleti obrala o dva tisíce. Policie v souvislosti s aktuálním případem varuje obchodníky, ale i obsluhy v barech a restauarcích.

Na policisty se obrátila prodavačka jednoho z rokycanských obchodů s tím, že ji během podivného "nákupu" trojice obrala o dva tisíce. "Poškozená uvedla, že dne 15. října tohoto roku před polednem přišli do obchodu dva muži a žena. Ti vybrali zboží za 400 korun, když došlo na placení, jeden z mužů zaplatil za zboží pětitisícovou bankovku. Poté co mu prodavačka vrátila peníze nazpět za zboží, požadoval zbylou hotovost proměnit za eura. Tato služba mu byla ze strany prodavačky odmítnuta, tak nakupující požadoval vrátit zboží a chtěl zpět svoji pětitisícovou bankovku. Po provedené výměně vrácených peněz a zboží za pětitisícovou bankovku, dva muži a žena obchod opustili. Poté prodavačka zjistila, že přišla o dva tisíce korun," popsala průběh podivné transakce mluvčí policie Hana Kroftová.

Policie má popis podvodníků. Podle šetření a výpovědí prodavačky se má jednat o dva muže ve věku 25 až 30 let snědé pleti. Oba byli zhruba 175 centimetrů vysocí, měli černé krátké vlasy, hubené postavy a mluvili jen částečně česky. Žena, která je doprovázela, byla ve věku okolo 50 let, vysoká zhruba 160 centimetrů a měla černé delší vlasy.

Policie varuje obchodníky, ale i barmany a obsluhy v restauracích!

"Rokycanští policisté v souvislosti s uvedeným případem varují veřejnost, ale zejména pak zaměstnance obchodů, benzinových čerpacích stanic, barů a podobně před těmito podvodníky k maximální obezřetnosti. Dále pak policisté upozorňují na důležitost včasného oznámení při zjištění protiprávního jednání," dodává mluvčí policie.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství