Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nová měsíční předpověď: Zbytek léta bude teplotně průměrný

08.08.2016 7:01

Podle nové měsíční předpovědi ČHMÚ bychom měli až do začátku září počítat spíš s průměrnými teplotami. Nejchladnější by měl být tento týden.

QAP foto mraky

Meteorologové ČHMÚ vydali novou měsíční přepdověď do 4. září, podle které bude zbytek léta spíš ve znamení průměrných teplot. Extra horkých dnů už se podle všeho nedočkáme. Výhledy nicméně zatím slibují, že začátek září bude teplý.

Nejchladnější by měl být první týden od 8. srpna. I když na začátku budou teploty ještě až do 30 stupňů, pak přijde ochlazení. "Další dva týdny období budou teplotně průměrné. Průměrná týdenní maximální teplota vzduchu se bude v rámci Česka pohybovat kolem 24 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 11 °C. První týden v září vychází teplotně průměrný až nadprůměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou kolem 23 °C," informoval ČHMÚ.

Také srážkově by měly být příští čtyři týdny průměrné, nejvíc srážek by mělo spadnout také hned v prvním týdnu.

Po letních teplotách přijde v tomto týdnu znovu ochlazení...

Ještě v pondělí bude jasno až skoro jasno, během dne ale už bude přibývat oblačnost a čekají nás přeháňky nebo bouřky. Odpolední teploty se zastaví mezi 26 až 30 stupni.

V úterý bude polojasno až oblačno, postupně znovu až zataženo a dorazí také četné srážky. Místy by mohl být déšť i vydatný. V noci naměříme 15 až 11 stupňů, přes den pak 19 až 24.

Ve středu nás čeká zataženo až oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Oblačnost by měla ubývat až k večeru. Noční teploty klesnou na zhruba 8 stupňů, nejvyšší denní vystoupí na 15 až 19.

Čtvrtek bude většinou oblačný, během dne se objeví místy opět přeháňky. K večeru už ale budou srážky ustávat a ubývat by mělo i oblačnosti. V noci se budou teploty pohybovat mezi 11 a 7 stupni, přes den pak mezi 14 a 18.

Pátek bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, i když zpočátku by mohlo být místy i polojasno. Počítat bychom měli i s občasným deštěm nebo přeháňkami. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 11 a 7 stupňů, nejvyšší vystoupí mezi 15 až 19.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C, zpočátku při uklidnění větru ojediněle až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství