Squater zápasil se služebním psem, odnesla to ruka i noha

12.04.2010 16:57

Služebního psa s sebou vzali domažličtí policisté při zákroku v Mánesově ulici v Domažlicích, kde se ukrýval 21letý mladík. Ten se snažil policejního psa přeprat a skončil v nemocnici s prokousnutým lýtkem a předloktím.

Do ubytovny v Mánesově se vydali domažličtí policisté poté, co zjistili, že se v prázdném objektu neoprávněně zdržuje nějaký člověk.

"Ve čtvrt na dvě v noci se do objektu vypravili společně s psovody se služebním psem Loganem a správcem ubytovny," sdělil domažlická policejní mluvčí Vladislava Čejková s tím, že pes při zásahu, který proběhl minulý pátek, vystopoval osobu asi po pěti minutách. Psovod neznámého člověka vyzval, aby opustil úkryt nebo použije donucovací prostřed - služebního psa. Když nereagoval, dostál svým slovům a Logana pustil. "Psovi ale mladík strhl při potyčce ochranný náhubek a pes ho pokousal na předloktí a lýtku. Teprve poté muž opustil svůj úkryt a policisté jej odvezli na ošetření do domažlické nemocnice."

Na policejní služebně se 21letý mladí později přiznal. "Nebytový prostor ubytovny neoprávněně užíval především k přenocování a bydlení od ledna letošního roku," poznamenala Čejková a dodala, že mu policisté sdělili podezření z přečinu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru, za který mu hrozí až dvě léta odnětí svobody nebo peněžitý trest.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT