Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeň bude mít nakloněné bytovky. Podívejte se na fotky!

29.11.2011 0:20

V Plzni v Kotíkovské ulici na Lochotíně se začaly stavět nakloněné domy, které navrhl architekt Václav Ulč. Vyroste zde 150 nových bytů. Podle architekta se budou bytovky podobat horskému hotelu v Tatrách, v Čechách taková stavba není.

obr 1
obr 1obr. 2obr. 4scan_2ZakresZezadu

Nakloněné bytovky budou dominantou plzeňské Kotíkovské ulice. Výstavba domů podle architekta Václava Ulče začíná v těchto dnech. V následujících letech tu přibude celkem 150 bytů.


„Kotíkovská ulice je zajímavá lokalita, a proto by zde měly stát i zajímavé stavby. To byl důvod, proč jsme oslovili renomované architekty. Ti naše očekávání splnili. Věřím, že se naše domy stanou dominantou této lokality,“ říká ředitel investorské společnosti BV Development Plzeň Dalibor Šebek s tím, že v každé ze třech plánovaných etap vzniknou dva od sebe se odklánějící domy s ustupujícím patrem kopírujícím svažitý terén.

A kde vzal architekt nápad na naklánějící se domy?
„Nápad s odkloněnými fasádami jsem dostal při slepování hmotového modelu, který si u návrhů vyrábím. Nebyla to inspirace jinou stavbou. Nevím, že by taková někde v Čechách stála. Znám jen podobný horský hotel z Tater na Slovensku,“ říká hlavní architekt Václav Ulč, který se už podílel na návrhu třech staveb, které získaly ocenění Stavba roku České republiky nebo Stavba roku Plzeňského kraje.

Podívejte se na vizualizace, jak budou domy vypadat.


SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT