Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tip na výlet: Dům divočiny Haus zur Wildnis v Bavorsku

05.01.2012 21:10

Vyražte na zajímavý výlet jen pár kilometrů za hranice do Bavorska. Dům divočiny Haus zur Wildnis v Ludwigsthalu nadchne děti i dospělé. Na vlastní oči zde můžete pozorovat rysy, vlky, koně Převalského a pratury.

IMG_2449
IMG_2418IMG_2440IMG_2449IMG_2427IMG_2483IMG_2459

Jak trávit na Železnorudsku čas mimo sjezdovky? Vyražte za hranice do Bavorska, máme pro Vás perfektní tip nedaleko hranic. 

Jestli chcete žasnout, a to doslova s otevřenými ústy, navštivte Dům divočiny „Haus zur Wildnis“ v Ludwigsthalu. Na vlastní oči zde můžete pozorovat rysy, vlky, koně Převalského a pratury.

V nejstarším národním parku Německa je přírodě dovoleno rozvíjet se dle svých vlastních zákonů, čímž vznikají menší či větší ostrůvky skutečné divočiny. Tento jedinečný trend je znázorněn právě v Domě divočiny - virtuálně i reálně: například v 3D kině nebo prostřednictvím zdejších expozic. Chodba plná kořenů a tajemný podzemní život, objevná cesta půdou. V architektonicky zajímavě řešeném domě se Vám divočina nabízí k poslechu, přičichnutí, ochutnání, osahání a úžasu.

Suvenýry, restaurace i dětský koutek

Dům divočiny navíc disponuje příjemnou restaurací s regionální kuchyní a obchodem s vybranými suvenýry. Za zmínku stojí i naprosto jedinečně řešený interaktivní dětský koutek-místnost her a zážitků. „Kdo žije v kmeni stromu nebo pod zemí - to vše se tady můžu zábavnou formou dozvědět a ještě si užiju spoustu pohybu a legrace,“ prozradil nám osmiletý Oliver důvod své opakované návštěvy Domu divočiny. 

Jen pár kilometrů za hranicemi běhají rysy, koně a vlci 

Dům divočiny leží jen pár kilometrů od Železné Rudy v česko-bavorském příhraničí. Jakýmsi završením uceleného programu jsou volné výběhy pro zvířata. Mezi přirozeně vytvořenými výběhy pro rysy, vlky, koně a pratury vede příjemná bezbariérová vyhlídková trasa.
Dvacetimetrová rozhledna nabízí fantastický výhled na území vlků, vrcholky stromů a panorama Bavorského lesa. V Jeskyni doby kamenné se naproti tomu otevírá okno do minulosti, do doby ledové.

Vstupné zdarma, parking placený 

K Domu Divočina se dostaneme po příjemných a dobře značených cestách od placeného parkoviště. Zájemci o návštěvu této ojedinělé atrakce mohou využít i autobusy Falkensteinbusse a RBO (6197/6121) od zastávky „Haus zur Wildnis“ na B11 také napojení k turistickým cílům ve Zwieslerwaldhaus a Buchenau. Vstup do Národního parku Falkenstein stejně jako do Domu Divočiny je zdarma.

Nechat přírodu být přírodou, tak zní filozofie parku. Přijeďte ochutnat i Vy a nenechte se rozladit rozmary letošní paní zimy. Můžeme vřele doporučit!

Autor: Martin Pouska

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT