Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice z Plzně do Záluží prochází opravou! Řidiče čeká objížďka

09.06.2016 12:49

Řidiči, kteří míří z Plzně na Záluží a opačně, musí nově počítat s objížďkou. Na silnici III. třídy se rozjely opravy. Co v místech probíhá, jak dlouho to potrvá a na kolik to vyjde?

obázek k TZ SÚS PK

Silnice III. třídy na výjezdu z Bolevce v Plzni se nově uzavřela. Ve středu začaly práce na opravách povrchu komunikace, která je hlavní spojnicí mezi Plzní a Zálužím. Na řidiče tak čeká objížďka. S omezením musí počítat do 24. června.

Uzavírka silnice na Záluží odstartovala ve středu frézováním. Teď budou opravy probíhat v několika fázích až do 24. června. Uzavírka se nicméně zatím nedotkla autobusové dopravy. "Až do 12. června bude umožněn průjezd autobusů ČSAD," říká ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Pavel Panuška.

Postup prací bude jako tradičně záviset na počasí. Nicméně v případě bezproblémového průběhu se počítá s tím, že uzavírka by měla skončit zhruba za dva týdny. "Od 9. do 12. června budou probíhat lokální výspravy a vyrovnávky. Od 13. do 19. června pak postřik a položení obrusné vrstvy a od 20. do 24. června se bude pracovat na krajnicích a vodorovném dopravním značení," popisuje plánovaný průběh oprav ředitel SÚSPK.

Konkrétně se opravuje úsek v délce zhruba dvou a půl kilometru. Náklady se pohybují kolem 4 a půl milionu. Objízdná trasa je vedená po místní komunikaci Studentská, dále po silnici I/27 do Třemošné a pak po silnici II/180 do obce Záluží.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství