Plzeňská karta funguje i v Karlových Varech!

24.03.2015 14:16

Nejen v Plzni a v rozšířených zónách dopravy mohou majitelé využívat Plzeňskou kartu PMDP. Nově je možné se s ní odbavit i v MHD v Karlových Varech.

DSC09921

Plzeňské dopravní podniky přichází těsně před turistickou sezónou s dobrými zprávami. Plzeňská karta nově funguje také v MHD v Karlových Varech. Plzeňané nebo držitelé karty tak mohou využívat kartu, kterou běžně používají v západočeské metropoli, s předplaceným tarifem pro Karlovy Vary v autobusech i v lázeňském městě.

Karlovy Vary jsou pro řadu lidí z Plzeňského kraje v turistické sezóně velmi žádným výletním cílem. Výjimkou není ani známý filmový festival nebo lázeňská nabídka města. Nově mají jeden bonus navíc. Mohou totiž v autobusech veřejné dopravy v Karlových Varech platit Plzeňskou kartou, pokud mají předplacený tarif pro tamní MHD.

"Držitelé Plzeňské karty mohou mít předplatné pro Karlovy Vary a naopak držitelé Karlovarské karty si mohou nahrát časový kupon pro jakoukoliv zónu v Integrované dopravě Plzeňska. Na obě karty lze nahrát i elektronické peníze, které je možno využít v MHD v Plzni, u dopravců IDP a u partnerů Plzeňské karty. V lázeňském městě se Karlovarská karta využívá zatím jen v autobusech městské veřejné dopravy, ale do budoucna nabídne stejné možnosti, jako ta plzeňská," informovaly Plzeňské městské dopravní podniky. 

Jde o první podobný projekt, kdy se propojily navzájem dvě čipové karty. V současné době už tak cestující mohou novou službu využívat. 

Majitelé Plzeňských karet mohou nově také čerpat výhody i za hranicemi. Nedávno dopravní podniky představily projekt bonusového programu s areálem Glasberg u města Zwiesel v Německu nedaleko hranic. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační, QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT