QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

20.09.2024 14:00

Volební místnosti se otevřely

V České republice začaly krajské volby. Na části území republiky jsou spojeny s prvním kolem senátních voleb.

20.09.2024 13:23

Dopravní nehoda na náměstí Milady Horákové v Plzni

Na místě probíhají záchranné práce, došlo ke střetu osobního automobilu a chodce.

Pondělní stávka odborářů přesunuta na čtvrtek

12.06.2011 16:05

Plánovaná stávka odborářů v pondělí 13. června neproběhne, byla přesunuta na čtvrtek 16. června. Za změnou termínu stávky stojí rozhodnutí Městského soudu v Praze, který stávku plánovanou na pondělí označil svým rozhodnutím za protiprávní.

QAP foto

Velká stávka odborů, která byla naplánována na pondělí 13. června, neproběhne, respektive její konání se přesouvá na čtvrtek 16. června. Odboráři už upřesnili i dobu trvání stávky. Doprava se zastaví na mnoha místech republiky na celých 24 hodin. Informoval o tom v nedělním pořadu Otázky Václava Moravce předseda Odborového sdružení železničárů Jaromír Pejša.
Za změnou termínu stávky stojí rozhodnutí Městského soudu v Praze, který stávku plánovanou původně na pondělí 13. června označil svým rozhodnutím za protiprávní, jelikož odboráři stávku písemně neoznámili ve lhůtě tří dnů před samotným konáním, což vyžaduje zákon o kolektivním vyjednávání.
České dráhy však očekávají ztrátu nejen ve čtvrtek, ale také v pondělí. "Když se dozvíme, že stávka bude v určitém časovém termínu, tak tomu musíme přizpůsobit obraty všech vozidel, ať už vagonů nebo lokomotiv, a samozřejmě všechna další technologická zařízení. Další věc je, že každý cestující má svůj cestovní plán na ten den, kdy hodlal použít služeb Českých drah. Ve chvíli, kdy se dozví, že toto nebude fungovat, přizpůsobí si cestovní plán tomu, aby služeb Českých drah nepoužil," uvedl v Otázkách Václava Moravce náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu Českých drah Antonín Blažek.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky