Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Parašutisté z celé ČR se sjedou o víkendu do Plzně, proběhne tu Český pohár

27.06.2012 14:10

Obloha plná padáků bude k vidění po celý víkend v Plzni a také při akci Balonová show. Parauštisti z celé ČR budou skákat na cíl právě v areálu Škodaland, kde se koná oblíbená tradiční akce.

IMG_0253
IMG_0253IMG_0272180718_Parasutiste_1

Český pohár v parašutismu bude o víkendu v Plzni. Soutěž v přesnosti přistání parašutistů s názvem Plzeňský pohár 2012 pořádá Aeroklub Plzeň Bory a proběhne tento víkend 30. června a 1. července.
Aeroklub se snaží k parašutistickému sportu přitáhnout veřejnost, proto usiloval o spojení akce s tradiční velmi navštěvovanou Balonovou show. „V letošním roce se premiérově podařilo spojit Plzeňský pohár s tradiční kulturně – sportovní akcí Balonovou show, pořádanou ÚMO Plzeň 3 v areálu sportovního centra Škodaland na břehu přehradní nádrže České údolí. Za to jsme samozřejmě rádi,“ prozradil QAPu Jan Bečka z Aeroklubu Plzeň Bory.

"Soutěž sestává ze šesti kol, ve kterých naši nejlepší sportovci dopadají na doskočiště s cílem přistát na elektronický disk o poloměru 16cm, v jehož středu se nachází tzv. „nula“, tj. dvoucentimetrový bod. Jednotlivé výsledky jsou sborem rozhodčích zaznamenány a výsledné pořadí je stanoveno na základě nejmenšího součtu výsledků jednotlivých kol," vysvětluje dále Bečka.

Nevšedním zážitkem je samotný „nájezd“ soutěžícího a jeho družstva v těsném pořadí za sebou na cíl. Na obloze budou neustále vidět padáky, takže atmosféra na letošní Balonové show bude opravdu výjimečná. "Pevně doufáme, že se toto spojení podaří a navážeme spolupráci i v letech dalších.
Samozřejmě snahou našeho Aeroklubu je opět zajistit závodníkům co nejvyšší standart a zázemí soutěže, tak aby tím bylo umožněno dosažení co nejlepších sportovních výsledků a pohodové sportovní atmosféry stejně jako v uplynulých letech,"
dodal Jan Bečka.



.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství