QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rychlá jízda a sjeté gumy! Nákladní auto dostalo smyk a prorazilo plot. – FOTKY

18.06.2020 16:29     19.06.2020 11:19

Nákladní auto havarovalo ve Strážovicích ve čtvrtek 18. června odpoledne. Záchranka převezla jednu osobu do nemocnice.

1
12

"Ve Strážovicích jsme zasahovali u dopravní nehody nákladního automobilu, která zablokovala komunikaci v obci. Jednu zraněnou osobu si převzala zdravotnická záchranná služba. Došlo k úniku pohonných hmot,“ sděluje mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar.

Záchranáři pomohli zraněnému 48letému muži. "Zdravotnická záchranná služba z místa nehody transportovala muže ročník 1972 s lehčím zraněním do Klatovské nemocnice,“ potvrdila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

 

Nehodou se zabývá policie. "Dne 18. června 2020 v 12:47 hodin jel osmadvacetiletý řidič s nákladním automobilem Tatra po silnici v obci Stražovice ve směru od obce Pačejov na Plánici. Na začátku obce  nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky, která byla mokrá, a když na protijedoucí jízdní soupravu tvořenou nákladním automobilem MAN s přívěsem  reagoval prudkým brzděním, dostal s nákladním vozidlem smyk, vjel do protisměru, kde se střetl levou přední částí s levou přední částí nákladního vozidla MAN. To bylo po střetu odtlačeno vpravo mimo komunikaci, kde poškodilo oplocení domu," popisuje událost policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policisté dále zjistili, že u nákladního vozu Tatra jsou některé pneumatiky na zadních nápravách jsou sjeté pod stanovenou mez. "Kontrolou řidiče Tatry bylo zjištěno, že řádně nevedl záznam o době řízení, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku. Dechová zkouška na alkohol byla provedena u obou řidičů s výsledkem negativním. Ke zranění osob nedošlo. Celková škoda byla vyčíslena na 540 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24