Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Přešticích došlo ke střetu auta a vlaku, jeden mrtvý, jeden zraněný

01.09.2010 9:14     01.09.2010 11:22

Jeden mrtvý a jeden těžce zraněný v nemocnici. To je bilance středeční nehody, ke které došlo ve středu 1. září ráno na železničním přejezdu v Přešticích na jižním Plzeňsku.

Ve středu 1. září se před devátou hodinou ráno srazilo osobní auto na železničním přejezdu v Přešticích s vlakem.

V automobilu jeli dva Vietnamci, z nichž jeden zemřel na místě. Druhý utrpěl vážná zranění. Řidič údajně nereagoval na výstražná znamená a vjel na přejezd. Auto bylo nárazem odmrštěno až na vlakovou zastávku, kde jen náhodou nikdo nebyl. Nehoda způsobila přerušení dopravy na trati Klatovy - Plzeň.

"Řidič Škody Pick-up vjel z dosud nezjištěných důvodů na železniční přejezd, ačkoliv na zabezpečovacím zařízení blikala výstražná světla. V tom momentě do jeho auta narazil projíždějící vlak. Náraz byl natolik silný, že řidič s autem skončil třicet metrů od přejezdu," informoval mluvčí policistů Libor Pilař a pokračoval: "Muž na místě zemřel. Jeho spolujezdec musel být pro svá zranění transportován vrtulníkem do nemocnice. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn."

Automobil začal po srážce s vlakem hořet. "Vůz vjel po nárazu na nástupiště, kde skončil zaklíněný na boku mezi zábradlím a sloupem trakčního vedení. Motor vozu byl vytržen a následkem vytékání provozních kapalin začal hořet. Požár začal okamžitě likvidovat ručním hasicím přístrojem zaměstnanec Českých drah, jednotka hasičů z Přeštic požár po příjezdu dohasila," řekla Blanka Nechvátalová z Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje s tím, že řidiče, který svým zraněním podlehnul na místě, museli hasiči pomocí hydraulického nářadí vyprostit jako prvního, aby se mohli dostat k druhému muži. "Spolucestující muž byl následně s vážnými zraněními převezen vrtulníkem do nemocnice." 

Během odklízení následků tragické události byl provoz na silnici zcela uzavřen. "Tento rok se jedná již o druhou smrtelnou dopravní nehodu na železničním přejezdu Přeštice zastávka. Policisté na tuto skutečnost již v červnu tohoto roku upozornili Správu železniční cesty a Městský úřad Přeštice," dodal Pilař.

K nehodě došlo v 8:32 hodin na přejezdu v prostoru zastávky v Přešticích. "Vlak č. 1961 se tu srazil s osobním automobilem Škoda. Provoz na železniční trati byl zastaven a nahrazen autobusovou dopravou," informoval QAP.cz Richard Janovský z plzeňského pracoviště Správy železniční dopravní cesty.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství