Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jaké má plány na jaro trenér Pavel Vrba?

09.01.2012 16:35

Trenér FC Viktoria Plzeň Pavel Vrba se se svými svěřenci připravuje na jarní část Gambrinus ligy a Evropský pohár. V rámci přípravy je čeká Tipsport zimní liga a soustředění na Kypru. V rozhovoru pro QAP prozradil mimo jiné, jak se cítí ohledně pozitivního dopingového testu Davida Bystroně.

4-zahajeni8

Fotbalisté FC Viktoria už pilně trénují v rámci zimní přípravy. Co přesně je čeká, prozradil trenér Pavel Vrba, který osvětlil i situaci kolem kádru, pozitivního dopingového testu Davida Bystroně a další otázky.

Co v nejbližších dnech čeká plzeňské fotbalisty?

Budeme absolvovat turnaj Tipsport zimní ligy a 30. ledna odlétáme na soustředění na Kypr, kde bychom měli absolvovat tři zápasy, s ruským, polským a rumunským mužstvem. Jsou to týmy, které buď vedou svou ligu nebo hrávají evropské poháry, takže je to dobrá konfrontace před samotným zápasem se Schalke. Měli bychom se vrátit týden před zápasem se Schalke, který bychom měli odehrát v Česku, uvidíme kde, jestli v Plzni se rozhodně pravděpodobně 10. ledna. Pak následuje liga.

Ohledně pozitivního dopingového nálezu Davida Bystroně, co si o tom myslíte? Věříte, že je nevinný?

Nechci to nějak rozmazávat. Samozřejmě musíme počkat na výsledek testu B a všichni víme, že z 99,9 % pravděpodobně ten výsledek bude podobný jako u testu A. Už jsem to říkal u jednoho hráče v prosinci, když se mě ptali na nějaký jeho výstup, říkám, že je to dospělý člověk, který si zodpovídá za své kroky. Myslím, že je to na Davidovi. Nedokážu posoudit, jestli něco bral nebo nebral, já můžu zodpovědně říct, že nás to šokovalo. Na druhou stranu jsme si sami řekli, že budeme iniciovat naše doktory, abychom si dali zvlášť kontrolní testy, aby nás to nepřekvapilo. Je to potom stín na celý klub a práci, kterou odvádíme. Osobně jsem si s tím nikdy nesetkal, hodně mě to rozhodilo, nevím, co si mám o tom myslet. Pokud něco vzal nevědomky, je to problém složitější, pokud vědomky, tak je to víceméně problém Davida.

První tréninky se zbytkem týmu Bystroň neabsolvoval...

Rozhodli jsme se, že Davidovi dáme do 10. ledna individuální plán a po testu B uděláme rozhodnutí. Pokud se to nepotvrdí, tak se David zapojí do přípravy a ´pojede´ dál. Před testem těžko budeme dělat nějaké závěry.

Spekulovalo se o nabídce pro Vás z Polska...

Spekulace jsou od toho, aby se o nich psalo. Měla to být Wisla Krakow. Pokud bude něco oficiálního, tak to včas oznámím.

Co řeknete ke třem novým tvářím v týmu?

Objevili se tu dva hráči, kteří už mají nějaké ligové zkušenosti, něco odehráno v lize, i když je pravda, že Tomáš Berger má tuším odehranou akorát podzimní část soutěže, ale myslím, že hlavně v té úvodní části byl klíčový hráč Dukly a v momentě, kdy jsme se o něm začali bavit, přemýšleli jsme, že by to mohla být alternativa na kraj zálohy z jakéholiv strany.

Další je Tomáš Wágner, je to vlastně hrotovej hráč, který určitě v podzimní části za velkými změnami v Příbrami, začala střílet góly a začala být mnohem ofenzivnější, hrál velice dobře, dal tuším šest nebo sedm gólů, což je v takovém klubu hodně, a to nás oslovilo. Je to i jeho typologií, je spíš hrotový útočník, který je ve vápně svou postavou trošku zajímavější, než typy hráčů, které momentálně máme my.

Třetí je Jiří Zifčák, talentovaný hráč ze Znojma, který je tu na čtrnáctidenní zkoušce. Uvidíme po třech zápasech, které budeme absolvovat v rámci přípravy, jestli zůstane nebo se vrátí do Znojma. Chceme ho vyzkoušet s našima hráčema.

Jak bude kádr Viktorky vypadat, kolik si necháte gólmanů?

Přípravu jsme zahájili se čtyřma, teď už máme tři. Zůstali Pavlík, Čech a Daněk. Chci mít v kádru 20 hráčů plus tři gólmany.

Jaký je tedy hlavní cíl na jaro?

Našim sportovním cílem je umístit se tak, abychom hráli Evropské poháry, což si myslím, že je momentálně pro jarní část to nejdůležitější, co bychom měli splnit, a samozřejmě překvapit v Evropské lize, i když víme, že nejsme favoriti, ale na tu roli jsme zvyklí, nám to vyloženě vyhovuje. Věřím, že to tak bude i v zápase se Schalke, i když víme, že nás čeká těžký soupeř. Věřím, že budeme mít Schalke dobře odsledovaný. Je to mužstvo, se kterým se dá hrát.

Foto: FC Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT