Na hradech to žije! Rabí zve na divadlo a koncert, Radyně na středověký den

17.08.2019 7:02

Památky v průběhu letní sezony ožívají. Ne jinak tomu je i tento víkend na největší hradní zřícenině v Čechách. Na Rabí vystoupí Aneta Langerová, bude se konat divadlo. Na Radyni bude středověký den.

DSC_0069

Na Rabí vystoupí v sobotu 17. srpna zpěvačka Aneta Langerová, a to za doprovodu kapely a smyčcového tria. Koncert začíná ve 20 hodin. V neděli můžete vyrazit na oblíbené loutkové divadlo, konat se bude Rabský floutek a hrát se bude představení Malá mořská víla.

Rabský floutek - neděle 18. srpna

LOKVAR / Malá mořská víla - představení se bude konat od 15 hodin v hradní konírně.

Malá mořská víla žije v nádherném podmořském království, ale nesmírně touží poznat svět lidí a stát se jeho součástí.
V den svých patnáctých narozenin se malá mořská víla poprvé vynoří na hladinu a během obrovské bouře zachrání mladého prince, který se jí na první pohled zalíbil. Aby mohla být svému milému na blízku, vyhledá čarodějnici, která ji přičaruje lidské nohy. Cena za kouzlo je však nesmírně vysoká - víla jí musí dát svůj hlas. Povede se víle získat princovu lásku a tím nesmrtelnou duši? Přijďte a uvidíte.

O tomto víkendu ožívají i další hrady a zámky v regionu. Například na hrad Švihov můžete vyrazit na oživené noční prohlídky. Ty se konají nejen o tomto víkendu do neděle 18. sprna, ale ještě i nadcházející víkend už od pátku (23. - 25. sprna).

Středověký den na Radyni - neděle 18. srpna

Velká akce se pak chystá na neděli 18. srpna na Radyni nedaleko Plzně. Středověký den na Radyni začíná ve 13 hodin. Na Radyni bude od 10 hodin do 19 hodin jezdit turistický vláček s návštěvníky. Kyvadlově: od autobusové zastávky u nádraží ve St. Plzenci až na Radyni.

Připraveny jsou středověké soutěže pro děti i dospělé, rytířská vystoupení, dobová hudba. Na akci se platí vstupné 80 Kč / 50 Kč snížené.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24