Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdrogovaný muž pobodal v Rokycanech řidiče, který seděl v autě

17.05.2024 12:00

Zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu řeší krajští kriminalisté. Šestatřicetiletý muž v Rokycanech zaútočil nožem na třiadvacetiletého muže a způsobil mu bodné zranění. 

Policie_Pixabay

"Ve středu 15. května 2024 v půl jedenácté večer přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení mladého muže, že jede v Rokycanech v osobním vozidle a že spatřil muže, který drží v obou rukou nůž. Tento muž pak jeho vozidlo zpozoroval, šel k němu, otevřel dveře řidiče a zcela bez zjevného důvodu, bez varování a s vědomím, že může řidiče usmrtit, opakovaně zaútočil nožem na horní polovinu jeho těla a způsobil mu bodná zranění," popsla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Následně se dal podezřelý na útěk. Rokycanští policisté ho pronásledovali, dostihli a za pomoci donucovacích prostředků omezili na osobní svobodě.

"Podezřelý se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která byla negativní. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek však měl pozitivní výsledek, a to na THC a amfetamin," uvedla mlucčí.

Zraněný třiadvacetiletý muž byl převezen do nemocnice.

"Rokycanští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení. V průběhu prověřování byly zjištěny okolnosti, které vedly k tomu, že si případ převzali krajští kriminalisté odboru obecné kriminality. Ti následně zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda spáchaného ve stádiu pokusu," dodala mluvčí s tím, že státnímu zástupci podají podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT