Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na stavbě železničního tunelu u Doubravky hořelo - FOTKY

12.05.2017 13:37

Hned několik jednotek hasičů muselo v pátek vyjíždět na stavbu železničního tunelu, který ústí u Dourbavky. Jeden z kontejnerů s chemikáliemi zachvátil požár.

2
21354

K požáru došlo v ranních hodinách a na místo museli vyjíždět hasiči z Košutky, Slovan i centrální požární stanice. Na místo byli povoláni i dobrovolní hasiči z Doubravky.

"Uvnitř kontejneru stavební společnost uchovávala mimo jiné chemické látky. Hasiči v první fázi zásahu ochlazovali plášť kontejneru a následně v něm pomocí speciálního hasicího zařízení Cobra vytvořili malý otvor a jím oheň uhasili, aniž by sami museli vstoupit dovnitř a vystavit se tak možnému nebezpečí," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Teprve když byl požár bezpečně zlikvidovaný, mohli se hasiči dostat dovnitř, aby zkontrolovali nádoby s chemikáliemi. Žádná naštěstí nebyla při požáru poškozena.

"K požáru pravděpodobně došlo od zářivky v důsledku technické závady. Oheň napáchal škody kolem 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 80 tisíc," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství