Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počasí je stále rizikové pro šíření požárů, v kraji platí výstraha

15.05.2024 17:19

Aktuální výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) je platná v některých částech Plzeňského kraje, upozorňuje na rizika šíření požárů.

slunce_počasí_teplo__ilustrační_QAP (2)

"S ohledem na přetrvávající teplé období s absencí srážek a současně vysušujícím čerstvým nárazovitým větrem budou přetrvávat vhodné podmínky pro možný vznik a následné šíření požárů," uvádí ČHMÚ.

Výstraha v Plzeňském kraji platí v některých částech, a to až do 17. května 00:00. Vyhlášena je pro Blovice, Horažďovice, Horšovský Týn, Kralovice, Nepomuk, Nýřany, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stod, Stříbro, Tachov.

Meteorologové ČHMÚ na zvýšené riziko šíření požárů upozornili již v pondělí vydáním výstrahy, která byla dnes prodloužena až do konce čtvrtka. "V pátek očekáváme v jižní polovině republiky přiměřené množství srážek, které riziko výrazně sníží. Pro severní část Čech má výstraha platnost až do konce pátku," uvádí aktuálně ČHMÚ.

V Plzeňském kraji by mělo být podle nejnovější předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu ke konci týdne spíše oblačno. Přeháňky se mají začít objevovat už během čtvrtka. V pátek předpovědi hovoří o dešti, později odpoledne a večer budou srážky slábnout. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 13 do 17 °C.

V sobotu má být rovněž oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší denní teploty od 17 do 21 °C. Také v neděli se mají v kraji vyskytovat přeháňky, nejvyšší denní teploty dosáhnou 23 °C.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT