Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obří loutky jsou v Plzni! Město opanují na konci týdne - FOTKY

25.08.2015 11:46

Unikátní obří loutky Carros de Foc zahájí tradiční Skupovu Plzeň na konci týdne. Pro Plzeň je připravené speciální vystoupení a loutky promluví hlasy slavných herců. Podívejte se na fotky obřích loutek poprvé v Plzni!

Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (8) Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (8)
Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (1)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (2)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (3)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (4)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (5)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (6)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (7)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (8)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (9)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (10)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (11)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (12)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (13)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (14)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (15)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (16)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (17)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (18)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (19)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (20)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (21)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (22)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (23)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (24)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (25)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (26)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (27)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (28)Obří loutky Carros de Foc _QAP_foto (29)

Unikátní obří loutky Carros de Foc se poprvé v tak hojném počtu představí na jednom jediném místě. Známí loutkoví giganti budou po tři dny v závěru týdne k vidění na několika místech Plzně, ve speciálním představení i v průvodu. Loutkám průjčili hlasy známí čeští herci a osobnosti spojené s Plzní, navíc v centru města předvedou vystoupení "ušité" přímo na míru západočeské metropoli a její historii.

Skupova Plzeň bude v letošním roce mimořádná. Otevře ji představení a vystoupení obřích loutek španělského divadelního souboru Carros de Foc, které se poprvé v historii dostaly do České republiky. K vidění budou už od pátečního rána na nádvoří Plzeňského Prazdroje, odkud se v podvečer vydají do historického centra, kde začne v půl deváté samotné dvouhodinové představení v ulicích.

V současné době jsou loutky ubytované v DEPO 2015, kde už vrcholí všechny přípravy na závěr tohoto týdne. "Pro nás je to obří zodpovědnost, obří výzva a my se jí nebojíme. Snažíme se ji se ctí přijmout a zvládnout. Od pátku už pracujeme, připravujeme to představení. Loutky máme postavené. Najeli nám čeští i zahraniční účastníci toho projektu, takže je nás tady v tento moment kolem 116 a přijedou ještě další muzikanti a tak podobně. To znamená, že ten finální počet účastníků bude kolem 150," říká Jakub Vedral ze společnosti ArtProm.

Představení o třech dějství bude mít vrchol v areálu DEPO 2015. Příběh malé Elišky budou moct diváci vidět tři dny po sobě...

V Plzni se celkem představí osm obřích loutek, které odvypráví ve výpravném představení příběh malé Elišky a jejího snu, v němž se objevují momenty historie Plzně i samotné symboly západočeské metropole. Loutky tak mimořádně pro plzeňské vystoupení přijaly nová jména, nové charaktery a Eliška dokonce i nové šaty. V příběhu se setkáme s rytířem Emilem Škodou, chrticí (která má "nadváhu"), velbloudem nebo například s drakem. Loutky navíc promluví hlasy herců jako je mimo jiné Martin Stránský, Antonín Procházka, Petr konáš nebo Jiří Lábus.

Představení bude probíhat v centru Plzně od pátku do neděle vždy od 20:30. Začátek příběhu bude k vidění na náměstí Republiky, následně se loutky vydají ulicí Bedřicha Smetany, kde se k nim budou postupně přidávat další loutky. Průvod dorazí až do DEPO 2015, kde zhruba kolem 22. hodiny vystoupení vyvrcholí.

Kde budou loutky Carrose de Foc k vidění?

Pátek 28. srpna

od rána budou na nádvoří Plzeňského Prazdroje

17:00 – průvod obřích loutek přichází z plzeňského pivovaru do centra města
18:00 – obří loutky Carros de Foc v ulicích:

Vlčice Chrtka - „U Mansfelda“, Dřevěná ul.
Velbloud Kamil – na náměstí Republiky
Kůň – v prostoru před Západočeským Muzeem
Rytíř Emil – v prostoru u Divadla J. K. Tyla, Smetanovy sady
Drak – v ulici Bedřicha Smetany, v prostoru U Branky
Orlice Přemysla – náměstí Republiky

20:30 – náměstí Republiky: příběh La NIÑA začíná

20:50 - průvod vychází z náměstí (ul.B.Smetany, Kopeckého sady, Anglické nábřeží, Prokopova, Doudlevecká, Presslova)

22:00 - závěr v DEPO 2015

22:30 - konec představení

Sobota 29. srpna a neděle 30. srpna

16:00 - obří loutky Carros de Foc v ulicích
20:30 - náměstí Republiky: příběh La NIÑA začíná
22:30 - konec představení v DEPO 2015

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT