Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Služební pes Segur se znovu podílel na dopadení zloděje

01.02.2013 9:29

Policisté dostali informaci, že se v rekreační chatě v Újezdě nade Mži pohybuje zloděj. Ihned proto kontaktovali psovoda se zkušeným Segurem a vyrazili na místo činu…

Zloděj vniknul do chaty v Újezdě nade Mží na severním Plzeňsku v úterý 29. ledna okolo 18 hodiny. Majitele chaty upozornil na pohyb zloděje jeho bezpečností systém, který mu poslal signál na mobilní telefon. 78 letý majitel chaty z Plzně alarmující zprávu rychle předal policejní lince 158.

„Policisté z obvodního oddělení Město Touškov okamžitě vyjeli na místo. Protože byla velká pravděpodobnost, že je pachatel pořád na místě, přivolali na pomoc kolegy ze skupiny základních kynologických činností Plzeň-venkov,“ uvádí policejní mluvčí Ivana Telekešová.

Zloděj se dostal do chaty skrze vypáčené dvoukřídlé dřevěné okno a pak už si to namířil přímo do kuchyně, kde demontoval myčku. Pak si šel obhlédnout další místnosti. Tam už neměl šanci si něco vybrat, neboť Segur bleskurychle zasáhnul a zlodějovi překazil další nekalé úmysly.

Ukázalo se, že zlodějem je 23 letý mladík z Plzně a nedá se vyloučit, že není zapletený i do jiných krádeží. V rekreační chatě v Újedě nade mží způsobil škody v hodnotě okolo 20 tisíc korun. „Strážci zákona případ kvalifikovali jako přečin krádež, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci,“ doplňuje policejní mluvčí.

foto : Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství