Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Farmáři znovu obsadí centrum Plzně. K mání bude hlavně zelenina

15.08.2013 7:58

Srpen je v Plzni na famrářské trhy extrémně bohatý. Oproti jiným měsícům se v centru města odehrají celkem třikrát. První už proběhly na začátku měsíce a ještě dvakrát se farmáři sejdou.

IMG_6624

V Plzni se chystají v srpnu v pořadí již druhé farmářské trhy. Jako tradičně farmáři obsadí Mlýnskou strouhu a nádvoří hotelu Gondola. K dostání bude hlavně zelenina, ale i jiné dobroty ze soukromých polí, zahrad a chovů. Do konce prázdnin se pak odehrají trhy ještě jednou, a sice 31.srpna.

Ani prázdniny trhům neublížily a o domácí vypěstovanou zeleninu, ovoce, bylinky i nejrůznější domácí potraviny a dobroty je zájem. Organizátoři trhů o letošních prázdninách tak nabídli zájemcům mimořádnou porci trhů. Nevynechaly poprvé dokonce ani o státních svátcích v červenci a v srpnu proběhnou celkem hned třikrát.

Už tuto sobotu 17.srpna se opět trhy otevřou úderem 8.hodiny ranní a uzavřou se v pravé poledne. "Sjede se na ně zhruba 40 prodejců z blízkého i trochu vzdálenějšího okolí. Prodávat se bude především vynikající zelenina, česnek, brambory, hovězí maso a poctivé uzeniny, ryby čerstvé i uzené, sýry ovčí, kravské i kozí, mléko, tvaroh, kysané mléko, jogurty a podobně," vypočítává nabídku organizátor Tomáš Popp.

Sezóna zeleniny je v plném proudu. Dorazí farmáři až ze Znojemska!

"Skvělou zeleninu přivezou pěstitelé z Českých Kopist, Znojemska i Horní Kamenice. Druhů zeleniny bude skutečně hodně: brambory, květák, kedlubny, cukety, rajčata, zelí, kapusta, papriky, petržel a celer s natí, mrkev s natí, česnek, cibule. Mimo zeleninu se budou prodávat čerstvé ryby ze Šumavy i Českého lesa," dodává Tomáš Popp.

K mání bude opět i nejrůznější zboží, které se pyšní řadou ocenění. Chybět nebude maso ze známé farmy Angus. "Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, Horského statku Abertamy a chráněné dílny Simabelle. Prodávat se budou i bylinky. Jablečné mošty i sušená jablka nakoupí návštěvníci u stánku Sadů Nebílovy. Fajnové mošty najdete i u stánku Stvolenské moštárny," uzavírá organizátor trhů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství