Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kruháč v Nepomuku je hotový. Bude se zkoumat hlučnost

04.11.2015 13:55

Nebezpečnou křižovatku na hlavním tahu v Nepomuku na Plzeňsku nahradil kruhový objezd. Stavba za zhruba 34 milionů bude definitivně hotová do poloviny prosince.

Zdroj_webkamera město Nepomuk

Stavba kruhové křižovatky na hlavním tahu I/20 v Nepomuku na jižním plzeňsku odstartovala letos v létě a cíl byl jediný. Zvýšit bezpečnost na hlavním tahu, kde dopravní problémy přinášela nebezpečná klasická křižovatka. Náklady vyšly na 34 milionů. Od tohoto týdne už řidiči nový objezd využívají, práce v okolí ale pokračují.

Nová kruhová křižovatka vyrostla na okraji Nepomuku na havním tahu z Plzně na České Budějovice. Frekventovaný silniční tah i provoz v daném úseku by měl být pro řidiče mnohem bezpečnější. Od neděle mohou řidiči už po nové křižovatce projíždět. Hotovo úplně ale není. "Okolo křižovatky ještě nejsou napojené ty přípojné komunikace. Termín je do poloviny prosince, kdy by to mělo být kompletně hotové," říká starosta města Jiří Švec.

Oblast nové křižovatky čeká na jaře měření hlučnosti.

V lokalitě se tak provoz do úplného normálu zatím nevrátil a plný dopad dopravní novinky se tak teprve projeví. "Zatím se ten provoz zklidnil. Zároveň se ale zrychlil, protože se nejezdí po objízdné silnici," dodává starosta s tím, že lokalitu ještě čeká speciální měření. "Bude se měřit hlučnost v té oblasti. Podle některých občanů by se mohla zvednout. Měření ale bude probíhat až na jaře, protože l tomu musí být určitá teplota a podmínky. Ty zatím nejsou."

V lokalitě se navíc budou ještě dodělávat úpravy okolí, chodníky a podobně.

Celkové náklady stavby se pohybují okolo 34 milionů. Necelou polovinu hradilo Ředitelství silnic a dálnic v rozsahu 15 milionů, krajská správa silnic dala devět milionů a zbytek město.

Zdroj foto: webkamera města Nepomuk

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství