QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Cizinec, který se pokusil zavraždit na parkovišti dva muže, byl vzat do vazby

07.04.2024 10:51     09.04.2024 14:41

V Horní Folmavě na Domažlicku došlo k útoku mezi řidiči kamionů. Všichni tři zúčastnění byli cizinci.

napadení Domažlicko_0424_X PČR
napadení Domažlicko_0424_X PČRGKtnzoYXsAAw2PqGKtnzoGWgAEvqVZ

Od sobotních večerních hodin se policisté zabývají násilným trestným činem, ke kterému došlo na Domažlicku. "Jednalo se pravděpodobně o konflikt mezi třemi muži, při kterém byli dva z nich vážně zraněni a byli převezeni do nemocnice," uvedla policejní mluvčí.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS, kvůli závažnosti zranění byl povolán i vrtulník LZS, který transportoval zraněné muže do FN Plzeň.

"Dva muži cca 40 let utrpěli středně těžké až těžké zranění bodno řezného charakteru. Oba byli leteckou záchrannou službu transportováni na Emergency Fn-Lochotín," upřesnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

AKTUALIZACE:

8.4.2024

Násilný trestný čin, ke kterému došlo v sobotu 6. dubna na Domažlicku, vyšetřují krajští kriminalisté jako dvojnásobný pokus vraždy. Z tohoto činu v neděli 7. dubna obvinili šestatřicetiletého muže.

"Dne 6. dubna 2024 ve večerních hodinách jsme na tísňové lince 158 přijali oznámení o fyzickém napadení a zranění dvou mužů, ke kterému došlo na jednom z parkovišť v obci Folmava na Domažlicku. Na místo se dostavilo několik hlídek policie, záchranná služba, hasiči a krajští kriminalisté. Podle prvotních informací se mělo jednat o konflikt mezi třemi muži ve věku 42, 40 a 36 let, jenž měl vyústit až ve fyzické napadení, při kterém nejmladší z nich způsobil starším dvěma mužům závažná bodná poranění," upřesnila Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

Oba zranění byli letecky transportováni do zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření. Bezprostředně po činu policisté na místě zadrželi podezřelého muže. 

"Celý případ si převzali krajští kriminalisté a zahájili proti šestatřicetiletému muži trestní stíhání, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu. Následně předají státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby," uzavřela mluvčí.

9.4.2024

"Při dnešním vazebním jednání soud rozhodl, že obviněný muž bude stíhaný vazebně," uvedla mluvčí policie.

Foto PČR X

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy