QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Špičáku jsou v provozu tři sjezdovky. Počasí by se mohlo zlepšit o víkendu

16.01.2020 9:51

Podmínky pro lyžaře by se mohly změnit k lepšímu už  během víkendu. Předpověď na sobotu hlásí sněžení a následně mrazy. Ve skiareálu se stále jezdí za ceny vedlejší sezony.

1

Vzhledem k počasí bez přírodního sněhu a větších mrazů potřebných k technickému zasněžování nebylo zatím možné otevřít další sjezdovky.

"Stále se tak u nás lyžuje na hlavní dlouhé sjezdovce obsluhované lanovkou, rodinné Spodní Šanci s kotvou, kde je i večerní lyžování, a na lyžařském hřišti s pohyblivým kobercem využívaným lyžařskou školou,“ popisuje aktuální podmínky na šumavském Špičáku ředitel areálu Vladimír Kasík.     

Návštěvníci areálu si teď alespoň užívají modrou oblohu a slunce. "Ke změně počasí a teplot má dojít o víkendu, kdy na sobotu předpověď hlásí sněžení a následně mrazy. Celou sobotu si tady zájemci mohou zcela zdarma otestovat lyže i další vybavení  jako jsou helmy, brýle, sněžné brusle a podobně, akce je spojena s ochutnávkou jídla a nápojů, která je rovněž zdarma,“ dodává mediální zástupce areálu Karel Samec.   

Každý pátek, v sobotu a ve středu se koná večerní lyžování od 18.30 do 21 hodin na Spodní Šanci. Druhým víkendem pokračují víkendové kurzy pro děti.  "Na Špičáku se stále lyžuje za výhodnější ceny vedlejší sezony. Každý den je ve Ski&Bike Špičák otevřena lyžařská škola, půjčovna, servis lyží a všechna gastro zařízení. Lanovka a vleky jsou v provozu od 8.30 do 16 hodin. Občerstvení v novém vyhřívaném stanu a v chatě Blaženka je k dispozici i po skončení provozní doby vleků,“ dodává Karel Samec.

Další aktuální info najdou zájemci zde.     

FOTO: spicak.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24