Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Udělejte si výlet do Chudenic! Pro milovníky architektury, ale i přírody!

19.07.2020 10:42

Je čas poznávat krásy České republiky... Proto ve vašem seznamu nesmí chybět ani městys Chudenice. Můžete se těšit na Americkou zahradu, rozhlednu Bolfánek a mnoho dalšího.

IMG_1515
IMG_1515IMG_1518IMG_1513IMG_1521

Chudenice jsou městys a nachází se v okrse Klatovy v Plzeňském kraji. Jedná se o malou obec s necelými 800 obyvateli, ale i přesto turistům nabízí hned několik zajímavostí. 

 

Na samotné návsi se nachází Starý černínský zámek. Zámek nabízí stálou expozici. Zámek dříve patřil rodu Černínů  a v minulosti jej navštívili slavné osobnosti jako Božena Němcová, Josef Dobrovský, Karel Hašler a mnoho dalších. 

V areálu zámku se nachází i Muzeum Josefa Dobrovského. 

Dále nesmíte minout kostel svatého Jana Křtitele. Tato památka se nachází také v centru Chudenic a je známá pro své staré malby ze 14. století.

Nedalkeo centru Chudenic se nachází rozhledna Bolfánek. Jedná se o věž bývalého poutního kostela Svatého Wolfganga s krásným výhledem na Šumavu, Český les a okolní obce. 

Hned pod rozhlednou se nachází Zámek Lázně. Původně pouze lázeňský dům z 19. století, posléze došlo k přestavbě na empírový zámek. 

V areálu rozhledny se nachází i národní přírodní památka Americká zahrada. V zahardě naleznete zejména dřeviny ze Severní Ameriky. 

 

A pokud i po projetí všech výše vyjmenovaných poamátek nebudete mít dost, stačí vyrazit do okolí, které nabízí spoustu dalších zajímavostí. 

 

FOTO: Adéla Kovářová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte