QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na táboře Machův mlýn se přiotrávilo 50 dětí! Událostí se zabývá policie

24.07.2020 7:56     24.07.2020 13:50

Záchranáři zasahovali na dětském táboře u Chříče. Děti skončily v nemocnicích v Praze a v Plzni. Pacienti z plzeňské fakultní nemocnice budou během pátku propuštěni.

RV_6

K mimořádné události vyjeli záchranáři na dětský tábor Machův mlýn. Ve čtvrtek 23. července zde ošetřili 50 dětí. "Všechny měly potíže, průjem, zvracení. Žádné nebylo přímo ohroženo na životě. Tyto potíže byly pravděpodobně způsobeny konzumací špatného jídla. Celkem 26 dětí bylo transportováno ve spolupráci s hasičským záchranným sborem transportním autobusem do pražských nemocnic. Dalších 24 dětí do nemocnic v Plzni,“ sdělila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Spolu s dětmi zdravotníci ošetřili také pět dospělých, ti byli transportováni do nemocnice v Plzni.

Fakultní nemocnice v Plzni během dneška propustí všechny pacienty z tábora u Chříče, které do zdravotnického zařízení přivezly sanitky ve čtvrtek večer poté, co je postihly zažívací potíže. „Jejich zdravotní stav není vážný,“ sdělila v pátek 24. července mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Událostí už se zabývá policie. "Ve věci jsou zahájeny úkony trestního řízení,“ potvrdila policejní mluvčí Hana Kroftová.

Po příčině zažívacích potíží pátrají také hygienici. 

Na dětském táboře pobývalo zhruba 140 lidí. 

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24