Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

První školní den je tady! Na bezpečnost dětí budou dohlížet i strážníci

03.09.2023 11:12

Nápor na silnicích, zácpy, chaos kolem škol... tak vypadá každoročně začátek školního roku v Plzni. Letos je prvním školním dnem pondělí 4. září.

1

Od 4. září se u přechodů poblíž škol opět objeví strážníci Městské policie Plzeň. "Jako každý začátek nového školního roku, bude i tento pro plzeňskou městskou policii ve znamení preventivních opatření. V prvních dnech, v době, kdy budou děti ze škol přicházet nebo odcházet, budou na přechodech v jejich blízkosti dohlížet strážníci na to, aby jejich cesta byla bezproblémová a proběhla maximálně bezpečně," uvedla Tereza Schliková, tisková mluvčí z plzeňské městské policie.

Po dvou měsících klidu zejména v okolí škol, zažijí nápor také řidiči. "Řidiče prosíme, aby v tyto dny dbali zvýšené opatrnosti na silnicích a dávali pozor v lokalitách kolem škol, kde bude jistě v následující dnech zvýšená koncentrace osob a našich nejmenších," doplnila tisková mluvčí strážníků.

V Plzni mají ztížené podmínky na začátku školního roku žáci prvního stupně na 4. ZŠ v Plzni Kralovické ulici. Škola byla v polovině srpna vytopena přívalovým deštěm, neboť nebyla dostatečně zabezpečena střecha, která je v rekonstrukci. Výuka některých tříd je tak dočasně přesunuta do náhradních prostor.

Děti čeká i v tomto školním roce několik prázdnin. Ty první budou mít už na podzim, podzimní prázdniny jsou v 26. - 27. října, více jsme psali ZDE.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství