Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 13:29

Nehoda nákladního a osobního vozidla v Klatovech

Na silnici 27 v obci Klatovy došlo k dopravní nehodě nákladního a osobního vozidla. Vozidla jsou mimo komunikaci. Na místě HZS, RZS a PČR.

Žádná mega akce. Zakončení EHMK bude mnohem skromnější

15.10.2015 12:04

S blížícím se koncem roku se řeší ukončení projektu Plzeň 2015 - EHMK. Zakončení bude trvat týden, velká akce se ale nechystá. Čtěte podrobnosti.

Průvod obřích loutek_QAP_foto (19)

Konec roku 2015 se pomalu ale jistě blíží. Ve spojení s kulturou v Plzni se to pojí s ukončením projektu Plzeň 2015 - Evropské hlavní město kultury. Už je jasné, že západočeské metropole bude mít pozůstatek z titulu ve formě ústavu Plzeň 2015. Teď se řeší, jak bude vypadat samotné zakončení. S velkolepým zahájením za víc jak 20 milionů se měřit nebude.

Ukončení projektu EHMK sice potrvá týden, nicméně na megaoslavy se Plzeňané těšit nemohou. "V rámci slavnostního zakončení projektu nechystáme opulentní oslavy, ale chceme si společně připomenout zážitky z pestrého kulturního programu a poděkovat divákům, umělcům i partnerům, kteří se na této výjimečné akci podíleli,“ vysvětluje programový ředitel Plzně 2015 Jiří Sulženko.

Akcím spojeným se zakončením projektu bude věnovaný týden od 7. do 12. prosince. Podle pořadatelů by měl být plný různých akcí, které by měly uspokojit diváky různých založení. Oslavovat se například budou 140. narozeniny Adolfa Loose, do Plzně dorazí Malý taneční orchestr Universal Divadla Sklep. V týdnu se představí i Plzeňská filharmonie a chystají se dokonce snowboardové závody v areálu DEPO 2015. 

"Vyvrcholením rozloučení bude pokus o světový rekord s nejdelším fotoalbem, do kterého vybereme fotografie z akcí roku 2015 a které si pak budete moci odnést domů na památku," informuje Plzeň 2015. Z fotografií by se mělo poskládat fotoalbum dlouhé víc jak kilometr, které povede z náměstí Republiky do DEPO 2015. Lidé teď mohou do 10. listopadu posílat své snímky ze zážitky z roku 2015. Ukládat je mohou na fotoalbum.plzen.eu .

Slavnostní zahájení Plzeň 2015 - EHMK se odehrálo v lednu letošního roku a vyšlo na zhruba 22 milionů. Společnost Plzeň 2015 si tehdy vysloužila kritiku ze strany zastupitelů, ale i některých obyvatel. Podrobnosti čtěte v článku Kolik stálo zahájení EHMK 2015? Zastupitelé chtěli vysvětlit položky z rozpočtu 22 milionů.

V současné době se mimo jiné řeší i to, jak bude pokračovat odkaz letošního roku pokračovat. Jisté je, že z obecně prospěšné společnosti Plzeň 2015 bude ústav. Spravovat bude kulturní dům Peklo a bude se starat o pokračujícíc projekty z letošního roku. Další koncepce je ale zatím ve hvězdách, stejně jako přesné financování. Další informace najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství