QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Valše proběhla bouřlivá dvouhodinová diskuze o nové uzemní studii - FOTKY

03.10.2021 11:36

O novém návrhu řešení Územní studie na Valše přišlo v minulém týdnu diskutovat 70 místních obyvatel do tělocvičny TJ Sokol Valcha.

20210923_184528
20210923_17381520210923_184528

Zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně a zástupci Městského obvodu Plzeň 3 seznámili občany s navrženými úpravami pro obnovu a rozvoj území na Valše.

Hlavními body diskuze byly plány na zvýšení kapacity parkování, péče o veřejná prostranství, možnosti zadržování dešťové vody v krajině a její odvádění do Lučního potoka a v neposlední řadě o rozšíření a propojení cyklostezek s Plzní. „Mám radost, že mají lidé zájem o to, co se děje v jejich okolí. Diskuze byla velmi zajímavá, byť místy docela bouřlivá a vzešlo z ní několik podnětů na doplnění studie,“ říká starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka.

K představenému návrhu se zájemci mohou vyjadřovat až do 10. října na mail: vyborna@plzen.eu. Dostupný je také na webu www.ukr.plzen.eu.

Mezi konkrétní návrhy patří označení klíčových veřejných prostranství a jejich oživení formou vytvoření venkovního zázemí pro setkávání a trávení volného času obyvatel nebo vymezení nezastavitelné plochy zeleně v sousedství spedičního areálu či v oblasti Lučního potoka. Četnost spojů MHD a špatná dostupnost jejich zastávek byly dalším klíčovým tématem setkání. „Lokalita Valchy je historicky zatížena zaniklým průmyslem a aktuálně velkým developerským projektem, což přináší i řadu negativních vlivů. Pevně věřím, zpracovaná územní studie přispěje k zahojení bolavých míst Valchy,“ doplňuje první místostarosta městského obvodu Petr Baloun.

Při přípravě studie se vycházelo z podrobných analýz oblasti, anket a dotazníkového šetření. Zohlednili se také reálné požadavky a přání místních obyvatel.

Foto: UMO 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24