Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská ZOO pokřtila 100. odchovaného tučňáka!

22.03.2013 14:49

Při křtění malého tučňáka Kuby nechyběl ani náměstek primátora Martin Zrzavecký, který se stal jeho kmotrem. Plzeň je v odchovu tučňáků velmi úspěšná…

5
123456

Malý tučňák se vylíhnul koncem roku 2012 a v pátek 22. března 2013 se dočkal svého slavnostního pokřtění. Hrdým kmotrem tučňáka Kuby se stal náměstek primátora Martin Zrzavecký.

Kuba je stým odchovaným tučňákem, kterého ZOO Plzeň odchovala. V České republice chovají tučňáky pouze čtyři ZOO, z nichž je Plzeň druhou nejúspěšnější.

V Plzni mohou návštěvíci ZOO pozorovat tučňáky již od roku 1997, kdy k nám byly z Frankfurtu dovezeny dva páry. Jednomu páru je nyní téměř 30 let a daří se mu stále velmi dobře. Nejmladší přírůstek Kuba je potomkem již třetí generace tučňáků v plzeňské ZOO.

Tučňáci se živí převážně sledi, kterých celé hejno spořádá asi 400 kilo za měsíc. „Tučňáci jsou vždy nejméně čtvrthodinku před krmením pěkně nervózní a proto je dvakrát do roka překvapí změna letního a zimního času a tím i posunutí krmení o jednu hodinu. Nejprve přepadnou ošetřovatele přímo u vrátek a první ryby spolykají hned u nich, poté chytají další v jezírku,“ vypráví o úsměvných návycích tučňáků mluvčí ZOO Plzeň Martin Vobruba.

foto : Martin Vobruba

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT