QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nadále má být slunečno, v regionu stále ale hrozí požáry

15.05.2022 12:35

Jaké bude po víkendu počasí, co říkají meteorologové? Kvůli suchu stále varují před rizikem požárů v některých oblastech Plzeňského kraje. Čtěte nejnovější předpověď.

2

Výstraha na nebezpečí požárů platí v regionu až do 17. května 00:00. V Plzeňském kraji hrozí požáry zejména v oblasti Kralovic, Nýřan, Plzně a Rokycan. Vyhlášen je nízký stupeň nebezpečí.

"V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů," upozorňuje Český hydrometeorologický ústav s tím, že by lidé neměli rozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, dále se nesmí vypalovat tráva a je důležité neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

Nadále má být na západě Čech jasno a slunečno, přijít mohou ale také bouřky. V pondělí se mají teploty vyšplhat nad 25 oC a nebe má být zcela bez mráčků. V úterý bude také velmi teplo, do regionu už ale přijdou podle meteorologů bouřky. Až do konce týdne bude spíše jasno, teploty kolem 25 oC, ve čtvrtek či v pátek by mohly vystoupat až na 28 oC.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24