Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po bouřkách dorazí ochlazení, naměříme jen kolem 20 stupňů

10.07.2017 7:23

Bouřky na začátku tohoto týdne přinesou ochlazení. Uprostřed týdne se budou teploty pohybovat jen kolem 20 stupňů. Oteplovat se bude až v závěru týdne.

FOTO_QAP_CZ (3)

Po bouřkách, které by měly region potrápit až do úterní noci, dorazí ochlazení. Oteplovat by se mělo začít opět ve druhé polovině týdne.

"V pondělí a v noci na úterý bude přes naše území postupovat od západu zvlněná studená fronta. Za ní k nám bude proudit chladnější vzduch od severozápadu. Ve středu postoupí ze západní do střední Evropy frontální systém, za kterým se k nám přechodně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. V pátek postoupí ze západní do střední Evropy další frontální systém. Po jeho přechodu se do střední Evropy rozšiří výběžek tlakové výše," informoval ČHMÚ.

V pondělí nás čeká oblačno až zataženo s bouřkami nebo přeháňkami a teploty do 29 stupňů. V úterý bude převážně oblačno, na většině území se budou objevovat přeháňky, srážky budou slábnout až k večeru. V noci naměříme 19 až 15 stupňů, přes den pak 22 až 26.

Středa přinese polojasnou až oblačnou oblohu, během se budou objevovat přeháńky. Noční teploty klesnou mezi 16 až 12 stupňů, denní vystoupí mezi 20 až 24.

Ve čtvrtek nás čeká v noic ještšě zataženo s deštěm, přes den už bude polojasno až skoro jasno. Odpoledne se ale opět mohou objevit přeháňky. Nejnižší noční teploty budou mezi 14 až 10 stupni, nejvyšší denní mezi 18 a 22.

Pátek bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy a na většině území se bude objevovat občasný déšť nebo přeháňky. V noci budou teploty mezi 12 až 8 stupni, přes den pak mezi 18 až 22.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zpočátku velká oblačnost, místy občasný déšť nebo přeháňky, postupně polojasno a jen ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 19 až 23 °C, postupně 22 až 26 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství