Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Srážku s náklaďákem ve Švihově nepřežila mladá řidička! FOTO!

27.06.2013 14:46     27.06.2013 15:40

Tragická dopravní nehoda ve čtvrtek odpoledne úplně zastavila provoz ve Švihově. Na hlavním tahu I/27 v Nádražní ulici se srazilo nákladní a osobní auto. V osobním voze na místě zemřela mladá žena.

P6270248

Tragédií skončila ve čtvrtek srážka nákladního a osobního auta na hlavním tahu I/27 ve Švihově na Klatovsku. Na místě zemřela mladá řidička osobního vozu. Pomoct jí nemohli ani záchranáři a marný byl i zásah vrtulníku. Příčiny nehody policie zatím stále šetří.

"Záchranka k nehodě vyjížděla. Byl povolán i vrtulník. 25letá žena ale zemřela zaklíněná v osobním autě ještě před naším příjezdem," potvrdil QAPu mluvčí záchranky Václav Ondra.

"Příčiny nehody jsou stále v šetření a bližší informace budou nejdříve během pátku. Hlavní tah I/27 byl několik hodin uzavřený a doprava byla odkláněná přes obec Malechov,"řekla k nehodě policejní mluvčí Dana Ladmannová.

Mladou ženu už po smrti museli z vraku auta vyprostit hasiči. "Osobní auto bylo po nárazu odhozeno daleko do pole, uvnitř zdemolovaného auta zůstala zaklíněna dívka. Mercedes zůstal stát v polovině komunikace. Hasiči museli použít vyprošťovací nůžky a rozpínák," potvrdila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Dopravu na hlavním tahu I/27 zkomplikovala i další nehoda. Na hlavním tahu z Lzně na Klatovy se během odpoledne odehrála ještě další nehoda. V Horní Lukavici se u zastávky autobusu srazila dvě osobní auta. Naštěstí v tomto případě šlo o nehodu bez zranění a v místech platilo jen dopravní omezení. V souvislosti s dnešními nehodami policie znovu varuje řidiče před následujícími dny.

Vzhledem k tomu, že bude řada rodin odjíždět na dovolené a na prázdniny, očekává se zvýšená hustota provozu. Situace vydrží minimálně celý víkend. Podle BESIPU má velký vliv na dopravní nehody především únava řidičů. "Podíl únavy na vzniku dopravní nehody je podceňován. Účinky únavy se dosti podobají účinkům při jízdě pod vlivem alkoholu. Nejkritičtějším časem je hluboká noc, tedy čas mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní. Málo se ví, že kritickým časem je také odpoledne mezi druhou a šestnáctou hodinou,“ zdůraznil šéf BESIPu Roman Budský.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT