Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté chytili řidiče s 3,5 promile alkoholu

19.11.2010 14:03

Od úterní 21. hodiny do 2 hodin ráno ve středu 17. listopadu probíhala na území Rokycanska dopravně bezpečnostní akce zaměřená mimo jiné na užití návykových látek. Policisté při ní odhalili řidiče, který nadýchal 3,5 promile alkoholu.

policie kontrola

Celkem 79 vozidel zkontrolovali policisté na Rokycansku v noci z úterý 16. na středu 17. listopadu při dopravně bezpečnostní akci a odhalili také silně podnapilého řidiče.

"Na teritoriu Rokycanska proběhla v úterý 16. listopadu od 21. hodiny do středy 17. listopadu do 2. hodiny dopravně bezpečnostní akce k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu," uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že kontroly byly zaměřeny na řidiče, kteří užili před jízdou návykové látky, dále na užití bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na technický stav vozidel, na pátrání po hledaných osobách, odcizených věcech a motorových vozidlech.  "Ve Strašicích u Rokycan ovšem už v 19 hodin odhalili policisté 51letého muže z Rokycanska, který řídil osobní automobil Peugeot. S vozidlem couval a narazil do zaparkovaného automobilu Škoda Fabia. Při prošetřování příčiny dopravní nehody se řidič podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 3,50 promile alkoholu. Škoda činí pět tisíc korun a muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky."

Následné dopravně bezpečnostní akce se zúčastnilo celkem 12 policistů, kteří zkontrolovali 79 vozidel. Policisté při kontrolách zjistili 14 dopravních přestupků a blokové pokuty byly uloženy ve výši 5 600 korun.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT