QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náklaďák srazil na přechodu pro chodce 89letou seniorku

01.08.2022 18:03

K dopravní nehodě došlo v ranních hodinách v Chotěšově na jižním Plzeňsku. Řidič nákladního auta pouštěl ženu přes přechod, bohužel si nevšiml, že přechází i 89letá seniorka.

3

“Dopravní policisté Územního odboru Plzeň - venkov v pondělí 1. srpna ráno přijali oznámení o nehodě, která se stala krátce před 7:30 hod. na komunikaci v obci Chotěšov. Ve směru od Domažlic na Plzeň jel 60letý řidič nákladní soupravy, který zastavil před přechodem pro chodce a dával přednost zprava přecházející ženě. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že v době, kdy se začal rozjíždět již ale nezaregistroval 89letou seniorku, která přecházela vozovku po přechodu taktéž z pravé strany,” popsala incident mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Po střetu byla žena převezena záchrannou službou do nemocnice. “Žena ročník 1932 po střetu s nákladním automobilem utrpěla středně těžké až těžké zranění, záchranáři ji při vědomí transportovali na emergency FN Lochotín,” uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

“Požití alkoholu bylo u řidiče nákladní soupravy vyloučeno dechovou zkouškou. U chodkyně byl proveden odběr krve. Nehodou se nyní zabývají kriminalisté,” uzavřela mluvčí policie.

Foto ilustrační 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24