Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ČD vylepšují vlak pro lyžaře a chystají i oblíbený Cyklovlak

22.02.2012 9:29

Zima připravila železničářům perné chvilky. V Plzeňském kraji se ale komplikace nekonaly. Přinášíme vám jen dobré zprávy od Českých drah. Chystá se oblíbený Cyklovlak a také lyžaři si užívají vylepšené spojení na šumavský Špičák.

DSCF8464

I přesto, že se média hemží zprávami o kalamitách na železnici, v Plzeňském kraji se nic vážného, negativního, na drahách neděje. Aktuálně pro vás máme dvě dobré zprávy. V Plzeňském kraji pojede na jaře opět oblíbený Cyklovlak a v současné době si lyžaří mířící na Špičák užívají lepší spojení.
Vlak do Železné Rudy
V současné době jsou dobré sněhové podmínky a tak České dráhy posilují víkendové vlaky směr šumavský Špičák a spol. O víkendu mohou lyžaři jet přímo spěšným vlakem bez přestupu z Plzně až do Železné Rudy. Vlak jede v 7:02 z hlavního nádraží v Plzni, v pracovní dny bývá s přestupem v Klatovech ale právě pro lyžaře v období jarních prázdnin na Plzeňsku je uzpůsoben bez přestupu. A vyskočíte přímo u sjezdovky na Špičáku nebo v Železné Rudě. A cena? Záleží na tom, kolik vás pojede, zda máte slevovou kartu atd. "Nejlépe Vám vždy poradí pokladní přímo na pokladně na nádraží," doporučuje ředitel Krajského centra osobní dopravy v Plzni Vladimír Kostelný.
Dráhy vypravují pro lyžaře vlak se šesti vozy. "Z hlediska sklonových poměrů na trati je to maximální možná kapacita, kterou můžeme vypravit a stejně to někdy vypadá, že by lyžaři zaplnili více vozů," konstatoval Vladimír Kostelný.
Cyklovlak
Už tradiční a velmi oblíbenou akcí nejen pro cyklisty je Cyklovlak. Ten České dráhy pořádají ve spolupráci se Střediskem volného času dětí a mládeže, Sdružení pro volný čas DEMARO.
V září loňského roku jel Cyklovlak do Bečova nad Teplou. Na Mikuláše zase jezdí Mikulášský vlak. Ten jezdí na Křivoklát na Adventní trhy.
A letos na jaře se připravuje další oblíbený Cyklovlak. "Tentokrát se pojede na Klatovsko a bude to v květnu," láká Vladimír Kostelný s tím, že půjde už o 34. Cyklovlak, což svědčí o tom, že jde opravdu o oblíbenou akci. A kolik osob se do Cyklovlaku vejde? "Kapacitu vlaku počítáme na kola, takže maximálně 200 kol. Lidí se vejde samozřejmě více, protože ti mohou jet i bez kola," upřesnil.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT